1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ihlara Kültür Turizm Ve Sanat Festivalinde İsmail Altunsaray Rüzgarı
Sakine Cansız Dağa Geri DÖNECEKTİ

'Sakine Cansız' Dağa Geri DÖNECEKTİ

PKK'nın üst düzey isimlerinden Sozdar Avesta, Paris'teki suikastta öldürülen Sakine Cansız'ın, öldürülmeseydi birkaç gün içinde dağ kadrosuna dönüş yapacağını iddia etti.

A+A-

PKK'nın üst düzey isimlerinden Sozdar Avesta, Paris'teki suikastta öldürülen Sakine Cansız'ın, öldürülmeseydi birkaç gün içinde dağ kadrosuna dönüş yapacağını iddia etti.

Paris’te düzenlenen suikastta Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’le birlikte öldürülen PKK ’nın kurucu isimlerinden Sakine Cansız’ın, birkaç gün içinde Paris’ten ayrılarak dağ kadrosuna döneceği iddia edildi.

İddia, PKK’nın silahlı kanadının önemli isimlerinden ve Yürütme Komitesi Üyesi Sozdar Avesta’ya ait. ANF’ye konuşan Avesta, suikastların nedenini “diyalog sürecinde Öcalan’ın elini zayıflatmak” olarak yorumlarken, bu bilgiyi de ilk defa paylaştığını açıkladı.

Sakine Cansız’ın Türk hükümeti tarafından adım adım izlendiğini iddia eden Avesta, “Sakine Cansız Kürdistan dağlarına dönecekti. Kendisi belli bir çalışma, kısa dönemli bir çalışma için o alana geçmişti. Belli işlemlerini tamamlayıp bu alana dönecekti. Büyük ihtimalle bunu biliyorlardı.” dedi.

İŞLEMLERİNİ YAPMAK İÇİN FRANSA’DAYDI
“Sakine Cansız’ın ‘alana’ dönmesi gerekiyordu” diyen Sozdar Avesta “Kendisi işlemlerini yapmak için Fransa’daydı ve serbest dolaşıyordu. Siyasi bir şahsiyetti. Fransa hükümeti aslında en fazla da Sakine yoldaşımızı koruması gerekiyordu. Zaten Türkiye peşinde. Paris’in en işlek caddelerinde, Kürdistan enformasyon bürosunda bilinmeyen kişiler girdi ve böyle bir katliam gerçekleştirdi. Bu çok da inandırıcı değil” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.