Şahdeniz Doğalgaz Hattında PATLAMA

Şahdeniz Doğalgaz Hattında PATLAMA

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden geçen Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattında patlama meydana geldi.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden geçen Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattında patlama meydana geldi. Patlamada şans eseri yangın çıkmazken, gaz sesleri yaklaşık 20 kilometreden duyuldu.

Bakü üzerinden Kars'a, oradan Erzurum'a giden Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattında saat 20.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi.

Sarıkamış ilçesinin Yağbasan ile Çatak köyleri arasındaki ormanlık alanda meydana gelen patlamanın ardından şans eseri yangın çıkmadı. Borudan çıkan gaz sesi yaklaşık 20 kilometre mesafede olmasına rağmen ilçe merkezinden duyuldu.

Doğalgaz boru hattındaki patlama ile ilgili açıklama yapan ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, "Yağbasan ve Çatak köyleri arasındaki ormanlık alandan geçen Şahdeniz Boru Hattı'nda doğalgaz patlaması meydana geldi. Şuan gaz çıkışı var. Şehirde bu gaz çıkışını duymak mümkün, ama her hangi yangın oluşmadı.

Patlamanın olduğu bölge, ormanlık alan. Umarız her hangi bir yangına sebebiyet vermeden olay atlatılır. Patlamanın hangi nedenle meydana geldiği henüz bilinmiyor. Şuan gaz çıkışı var.

Olay anında Botaş yetkililerine bildirildi. Boru hattındaki gaz kesildi. Yalnız boru hatları arasında yaklaşık 30 kilometrelik bir mesafe olduğu için şuan borulardaki gazın çıkışı devam ediyor. Yani herhangi bir orman yangını yok şuan itibariyle. Orman işletme, il özel idare, jandarma ve emniyet güçleri olaya müdahale edebilecek şekilde hazır bekliyor. Kriz merkezi oluşturuldu. Bu çerçevede olayı değerlendiriyoruz" dedi.

Öte yandan Sarıkamış ilçesinden geçen Şahdeniz Boru Hattı'nda 29 Mayıs akşamı yine patlama olmuş, yangında alevler 100 metreye kadar yükselmiş çevredeki bir çok evin camları kırılmıştı. Yangın vanaların kapatılması ile 4 saat sonra kendiliğinden sönmüştü. Yetkililer patlamanın sabotajdan kaynaklandığını ileri sürmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.