1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Yaban Hayatın En Zengin Olduğu İl Kars
Sağlık Eczanesi Yeni Yerine TAŞINDI

Sağlık Eczanesi Yeni Yerine TAŞINDI

Eski Devlet Hastanesi karşısında hizmet veren Sağlık Eczanesi, bundan sonra yeni Devlet Hastanesi karşısında Karslıların hizmetinde olacak.

A+A-

Eski Devlet Hastanesi karşısında hizmet veren Sağlık Eczanesi, bundan sonra yeni Devlet Hastanesi karşısında Karslıların hizmetinde olacak.

Eczanenin açılışı Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KAÜ Rektörü Sami Özcan, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Müftüsü İlyas Gümüş ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla gerçekleşti.

Açılış sonrası konuşma yapan Vali Ahmet Kara, “Açılışı yapılan bu eczane tecrübeleriyle zaten var olan bir eczanedir. Bugün de tecrübelerini yeniden hayata geçirdikleri için kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Vali Ahmet Kara daha sonra komşu Taha Eczanesi’ne de ziyaret gerçekleştirerek, eczane sahipleriyle bir süre görüşüp, sorunlarını dinledi.

Haberin devamı…

KENTSEL VE KIRSAL DÖNÜŞÜMLER OLACAK
Kars Valisi Ahmet Kara, Sağlık Eczanesi’nin açılışında yaptığı açıklamada, şehirlerde “Kentsel Dönüşüm” olduğu gibi köylerde de “Kırsal Dönüşüm”lerin olacağını kaydetti.

Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kırsal dönüşüm diye bir kavram artık imar hukukumuza giriyor. Artık köylerinde şehirlerdeki “Kentsel Dönüşüm” gibi “Kırsal Dönüşüm”leri olacak. Bu sene Kars Belediyesi’nin çalışmaları ve gayretleri sonucu dört mahallemizin Kentsel Dönüşüm Projesi Resmi Gazete’de ilan edildi. Kentsel dönüşüme artık başlanacak. Ama yanında köylerde de artık binalar yenilenecek. Yani Avrupa gibi olacağız. Avrupa’da kentlerle kırsal arasında yapı farkı pek yoktur. Altyapı farkları da yoktur. Sosyal yapı farkları da yoktur. Ama bizde köyler ve kentler arasında dağlar kadar fark var. Bu açıdan Bayındırlık Bakanlığı ona ait bir proje yapıyor. Ben Kars gibi illerde daha önce başlanmasını önerdim. Bakan Bey de kenti kentinden başlayacak ama Kars’ta da başlayacak.” dedi.

TRT CANLI YAYIN YAPACAK
6-7-8 Ocak 2012’de Sarıkamış Şehitlerini Anma programıyla ilgili de açıklama yapan Vali Kara, “Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine davet için Ankara’ya gitmiştim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İçişleri Bakanı, Tarım Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kars’a gelecekler ve Sarıkamış Şehitlerini Anma programına katılacaklar. Diğerleri belli değil. Bakanlar kurulunda Sayın Başbakan kime talimat verirse onlarda gelecekler. Gazetecilerin de katkılarıyla Kars’ın iyi bir şekilde tanıtımı olacak. Sizde çekimlerinizde biraz cömert davranın ki tanıtımı iyi yapalım. Bu tür faaliyetler tanıtıma yöneliktir. Hem genç nesillere bu faaliyetleri tanıtmaktır, geçmişi tanıtmaktır, hem de Kars’ı tanıtmaktır. Bu iki yönlüdür. O açıdan sizler de bol bol çekim yapın. TRT canlı yayın yapacak.” şeklinde konuştu.

TANE TANE İLAÇ SATIŞI
Sağlık Eczanesi sahibi Ecz. Adnan Kocaoğlu’da, hükümetin 2012 yılında hayata geçireceği tane tane ilaç satışıyla ilgili yaptığı konuşmada, “Sanayi üretimden nasıl ambalajlar. Ambalajda azaltma yaparsa bizde ona göre satacağız. Bu, bizden ziyade sanayinin sorunudur. Sanayinin nasıl çözüm getireceğini de önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. Bazı kronik ilaçlarda büyük ambalajların olması lazım. Yani hasta belki ömür boyu o ilacı kullanmak zorunda. Bu tür kronik ilaçlarda bir sıkıntı yok. Ama kronik olmayan yani kısa süreli örneğin, bir antibiyotiği beş gün kullanacaksan onun için ambalajlar daha küçük olabilir. Yani 20 tablet yerine 10 tablet olabilir. Tane tane yani iki tane üç tanesinin bir hastalığı tedavi edebileceğine zaten inanmıyorum. Orada söylenmek istenen, bazı ilaçların ambalajın 20’li 30’lu eğer bunlarda yani 5 günlük tedavide 10 tane yetiyorsa bu hasta birinci sıra ambalajın içinde olan 10 tane ilaçtan alsın. Sanayi bunları üretirken mutlaka kısa süreli kullanılacak olan ilaçlarda sayıyı mutlaka azaltacaklardır. Ama kronik olan uzun süreli ilaçlarda mutlaka daha büyük ambalajlarda daha büyük adetlerde çıkacaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.