1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şafak Pavey'e 'Cesaret Simgesi' ÖDÜLÜ
Şafak Paveye Cesaret Simgesi ÖDÜLÜ

Şafak Pavey'e 'Cesaret Simgesi' ÖDÜLÜ

CHP Milletvekili Şafak Pavey, Dünya Kadınlar Günü'nde, Michelle Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da katıldığı bir törende 'Cesaret Simgesi Kadınlar' ödülünü aldı.

A+A-

CHP Milletvekili Şafak Pavey, Dünya Kadınlar Günü'nde, Michelle Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın da katıldığı bir törende "Cesaret Simgesi Kadınlar" ödülünü aldı.

Cumhuriyet ve Halk Partisi (CHP) milletvekili Şafak Pavey, tüm dünyada savunmasız topluluklar, mülteciler ve engellilerin hakları için yaptığı çalışmalar dolayısıyla her yıl verilen "Cesaret Simgesi Kadınlar" Ödülü'ne layık görüldü.

Pavey'in de aralarında bulunduğu 10 kadına ödüllerini, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'nın karısı Avukat Michelle Obama ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Şeref Salonunda yapılan törende Obama, Şafak Pavey'in fiziksel engellerine rağmen birçok ülke dolaşıp Birleşik Milletler (BM) Engelli Hakları Sözleşmesi için destek kazandığını anlattı.

Cesur Kadınlar ödülünü kazanan kadınlardan övgüyle söz eden Obama, bu kadınların karşılaştıkları risklere ve zorluklara rağmen yollarına devam ettiklerini, çünkü sadece kendi hak ve özgürlükleri için değil, pek çok kişinin hak ve özgürlükleri için mücadele ettiklerini bildiklerini belirtti.

Michelle Obama, Pavey'i takdim ederken "O, hayatını basit bir mottoya göre yaşıyor: Yaşadıklarınız diğerlerine örnek olacaktır" dedi. Clinton da Pavey'i politikaya atılma cesaretinden dolayı kutladı.

Ödül, "Kadın haklarını ve güçlenmesini büyük risk pahasına savunan sıra dışı kadın liderlere" veriliyor.

Ödüle layık görülen diğer isimler şöyle:

Maryam Durani, Kandahar İl genel meclisi üyesi/Afganistan;
Major Pricilla de Oliveira Azevedo, polis memuru/Brazilya;
Zin Mar Aung, aktivist ve sivil toplum kuruluşu NGO kurucusu/Burma;
Jineth Bedoya Lima, araştırmacı gazeteci/Kolombiya;
Hana Elhebshi, mimar ve aktivist/Libya;
Aneesa Ahmed, toplumsal cinsiyet temelli şiddete karşı aktivist/Maldivler;
Shad Begum, insan hakları aktivisti, kadın hakları savunucusu/Pakistan;
Samar Badawi, aktivist/Suudi Arabistan;
Hawa Abdallah Mohammed Salih, insan hakları aktivisti/Sudan.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.