1. HABERLER

  2. Saadet Partisi KAYYUMA DEVREDİLDİ
Saadet Partisi KAYYUMA DEVREDİLDİ

Saadet Partisi KAYYUMA DEVREDİLDİ

Olaylı bir kongreye sahne olan Saadet Partisi'nde yönetim kayyuma devredildi.

A+A-
Olaylı bir kongreye sahne olan Saadet Partisi’nde yönetim kayyuma devredildi.
Oluşturulacak heyet, partiyi kongreye götürecek. Şevket Kazan'la görüşen CHP'li Önder Sav'ın, muhaliflere yol gösterdiği iddia edildi.
Saadet Partisi'nin 11 Temmuz 2010 tarihindeki kongresi olaylı geçmişti.
    
Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, 11 Temmuz’da yapılan Olağanüstü Kongre’de üsulsüzlük iddiasıyla yapılan itirazı karara bağladı.
Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi’nin yönetiminin kayyuma devredilmesine karar verdi.
Mahkeme, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi.
Mahkeme, bu 3 üyenin, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmelerini kararlaştırdı.
Mustafa Kamalak, 1 ay içinde olağanüstü kongreye gitmeyi düşündüklerini söyledi.
Bu arada, kararın ardından partinin genel merkezine gelen Genel Başkan Numan Kurtulmuş, Genel Başkan yardımcıları ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.
MALKOÇ: BU BİR YENİ BAŞLANGIÇ
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, partilerine karşı bir fitne ve fesat girişimi olduğunu söyledi.
Malkoç, şöyle konuştu: ''4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüş'ün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüştür.
Türkiye'de bir ilk yaşanmaktadır, Türkiye'de bir partinin olağanüstü kongresi kayyum tarafından yapılacaktır. Davanın tarafı olanlar kayyum tayin edildi.
Bugün yapılanlar tarihin akışı içinde zerre kadar önemli değildir.
Sayın Önder Sav’la yapılan görüşmenin ne tesiri olmuştur göreceğiz.
Müstirih olunsun, biz yolumuza genel başkanımızın başkanlığında emin ve kararlı adımlarla yürümüye devam edeceğiz.
Bu karar bizim için bir son değildir. Bu karar yeni bir başlangıçtır.
Kayyum sadece kongrenin yeri ve zamanını tayin edecektir.”
OLAYLI KONGRE
Saadet Partisi’nde 11 Temmuz’da yapılan Olağanüstü Kongre’de Numan Kurtulmuş, genel başkan seçilmişti.
Erbakan yanlıları ise kongrede usülsüzlük yapıldığını savunmuştu.
BEKAROĞLU: HOCA AK PARTİ'YE Mİ HİZMET EDİYOR?
Saadet Partisi'nde yaşanan gelişmeleri NTV'ye değerlendiren SP Eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu şunları söyledi:
"Hakaretlere varan öyle sert karşılaşmalar oldu ki, bundan sonra birlikte yola devam etmeleri çok mümkün gözükmüyor. Bu kongrenin kayyuma devrediliyor olmasının itirazı var mı bilmiyorum ama siyaseten bundan sonra birlikte devam etmeleri çok uygun gözükmüyor. Bundan sonra Kurtulmuş aday da olmaz diye düşünüyorum. Anlamakta zorlanıyorum. Hoca ekibi ne yapmaya çalışıyor? Kurtulmuş yüzde 2'lerdeki oyları yüzde 6-7'lere getirdi. İlk genel seçimde barajı geçebilecek bir parti konumunda. Niçin böyle bir partiyi geriletiyor? Hoca AK Parti'ye mi, başka bir takım güçlere mi hizmet ediyor? Anlamakta zorlanıyorum.
Hoca kendisi ya da bir başkasını belirler. Küçük dernek, vakıf tarzında yoluna devam eder. Bu alanda siyasi bir boşluk oluşur, o da bir şekilde doldurulur. Siyasette boşluklara yer yoktur. En kısa zamanda kongre toplanacak. Kongreye imza veren delegeler gider, Numan Bey ve arkadaşları gitmez.
'SEN KURDUN, SEN BATIR'
Kurtulmuş, Türk siyasetinde gelmiş geçmiş en nazik beyefendi figürlerinden biridir. Hoca'nın ikili görüşmelerde söyledikleriyle yaptıkları bir değil. Uzlaşma mesajları verilirken, illerde kongreler yapılmaya çalışıldı. Kurtuluş ve ekibi 40'a yakın il kongresi yaptı.
Bunlar kalkıp delege oyunlarının ustası Önder Sav'a gidip taktikler alarak partiyi buraya soktular. İş çığrından çıktı. Bundan sonra kavga etmenin bir anlamı yok. 'Buyur hocam; sen kurdun, sen batır' deyip bırakıp gitmek gerekiyor."
ILICAK: ERBAKAN PARTİNİN ÖNÜNÜ KESİYOR
Gazeteci Nazlı Ilıcak da yaptığı değerlendirmede, "Erbakan'ın tavrını tasdik etmek mümkün değil. Erbakan'ın partide vesayeti devam ettirmeye çalışması partinin önünü kesmekten başka işe yaramaz. Eğer Erbakan bir tavır koysa, 'bırakalım' dese, bence bu gelişmeler ortaya çıkmazdı. Erbakan'a rağmen gelişmeler oluyor diyemem. Bölünme olursa büyük parça Kurtulmuş'tan yana tavır alır. Esas istikbal vaat eden bölüm Kurtulmuş'la hareket eden kişilerdir" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.