1. HABERLER

  2. Son Anket Çalışması: EVET'çiler Önde
Son Anket Çalışması: EVET'çiler Önde

Son Anket Çalışması: EVET'çiler Önde

İktidar ile muhalefet arasında sert diyaloglara sahne olan referandum mücadelesinde son durum.

A+A-
İktidar ile muhalefet arasında sert diyaloglara sahne olan referandum mücadelesinde son durum.
12 Eylül tarihinde yapılacak Anayasa değişikliği referandum oylaması için ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi, Ağustos ayında yapmış olduğu anketin sonucunu açıkladı.
Toplam 24 ilde 3 bin 561 kişi üzerinde yapılan referandum anketinin yüzde 25’i kır özelliği taşıyan ilçe ve köy merkezlerinde gerçekleştirildi.

EVET diyenlerin sayısında artış
İktidar ve muhalefet partileri arasında kıyasıya devam eden EVET ve HAYIR mücadelesinde, anket sonuçlarına bakılacak olursa EVET diyenlerin sayısında her geçen gün düzenli bir artış olduğu gözleniyor. ANDY-AR'ın yapmış olduğu referandum anketinde de EVET diyenlerin oranı 48,4, HAYIR diyenlerin oranı yüzde 41,1, kararsızların oranı ise 10,1 olarak ortaya çıktı.
Bu oran Kararsızlar dağıtıldıktan sonra oluşan tabloda, referandumda "Evet" diyeceklerin oranı bir önceki aya göre yüzde 1,6 artarak 53,4'e yükselmiştir.

İşte o anketten çıkan sonuçlar:



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.