Rusyadan Fransaya Suriye UYARISI

Rusya'dan Fransa'ya Suriye UYARISI

Rusya, Suriye konusunda Sarkozy'i tek yanlı davranmaması konusunda uyardı.

A+A-

Rusya, Suriye konusunda Sarkozy'i tek yanlı davranmaması konusunda uyardı.

Rianovosti'nin haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev Fransa Başbakanı Nicolas Sarkozy ile yaptığı telefon konuşmasında Suriye konusundaki uluslararası camianın pozisyonunun nesnel ve dengeli olması gerektiğini söyledi.

Medvedev Sarkozy'yi Salı günü Suriye Başkanı Beşar Esad ile Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov liderliğindeki Rus delegasyonunun yaptığı görüşme hakkında bilgilendirdi. Bu görüşmede Moskova'nın Suriye'deki krizdeki arabulucu rolünü sürdürmeye hazır olduğu belirtilmiş ancak Suriye'de kan dökülmesinin de kabul edilemez olduğu belirtilmişti.

Batı, Moskova'yı bir askeri operasyona izin verecek bir karara ikna etmek için uğraşmasına rağmen Rusya, Batının Suriye'de “Libya senaryosuna” hazırlık yaptığını belirtmişti. Rusya, Çin ile birlikte BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada Suriye hakkındaki teklifi veto etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.