1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fahri Doktora Ünvanı
Rusya, Esadın Çekilme Şartını AÇIKLADI

Rusya, Esad'ın Çekilme Şartını AÇIKLADI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, seçim sonuçlarına göre yönetimden çekilebileceğini söyledi.

A+A-

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, seçim sonuçlarına göre yönetimden çekilebileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Mikhail Bogdanov, Suriyeli isyancılarla Paris'te yaptığı bir görüşmenin ardından Fransız Le Figaro gazetesine konuştu.

Bogdanov, Suriye rejiminin hâlâ güçlü olduğunu ve devrilmesi halinde yerine gelecek yönetimden endişe duyan büyük bir nüfus tarafından desteklendiğini belirtti.

"HALK, BAŞKASINI SEÇERSE ESAD GİDECEK"

Bogdanov, "Esad bize bunu kendisi söyledi. Ne kadar samimi olduğunu bilmiyorum. Ama bize açıkça söylediği şey şu: Eğer halk onu istemezse, eğer seçimlerde başka birini seçerlerse Esed, gidecek" dedi.

"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER OLMADAN HAREKET EDERİZ"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise Suriye'yle ilgili Bm'de görüşülecek yeni karar tasarısının da "dişsiz" olması durumunda ülkesinin ve aynı görüşteki ülkelerin, Bm'ye ihtiyaç duymadan Suriye'de rejim değişikliği için yollar arayabileceğini söyledi.

"RUSYA'NIN TAVRI DEĞİŞMEDİ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Clinton, Rusya'nın, Suriye'ye müdahalenin kabul edilemez olduğu noktasındaki tavrının değişmediğini ifade etti.

Moskova'yla birçok konuda aynı fikirde olmadıklarını vurgulayan Clinton, "Dolayısıyla bizim gibi düşünen ülkelerle bir arada hareket ederek Suriye muhalefetini destekleyebilir, Esed'in devrilişini hızlandırabilir ve Suriye'ye demokratik bir gelecek oluşturma ve yeniden kendi ayaklarının üzrinde durma konusunda yardım edebiliriz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.