1. HABERLER

  2. Rektör Büyükkasap İNTİHAR ETTİ
Rektör Büyükkasap İNTİHAR ETTİ

Rektör Büyükkasap İNTİHAR ETTİ

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap intihar etti.

A+A-
Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in gözaltına alınması ve sonrasındaki yargı kriziyle gündemden düşmeyen Erzincan'dan bu kez bir intihar haberi geldi.
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap intihar etti.
Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, Eğitim Fakültesi yerleşkesinde bulunan tek katlı lojmanından her gün sabah çıktığı saatte dışarı çıkmadı.
Durumdan şüphelenen güvenlik görevlisi eve girdi ve Prof. Büyükkasap'ın iple kendini astığını gördü.
Rektör Büyükkasap'ın evde yalnız olduğu, eşinin, Erzurum'da eğitim gören oğluyla bu kentte ikamet ettiği öğrenildi.
İntihar haberinden sonra sağlık görevlileriyle polisler binaya akın etti. 112 Acil Servis ekipleri Prof. Dr. Büyükkasap'a müdahale etmek istedi ancak rektörün öldüğü belirlendi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ile Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da olay yerine geldi.
KISA BİR NOT BIRAKTI
Rektör Büyükkasap'ın intihar etmeden bir not bıraktığı ve notta sadece ailesine ve çocuklarına selam söylediği öğrenildi.
Moleküler Fizik profesörü olan rektörün intihar nedeni henüz bilinmiyor. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın evinde savcı inceleme yapıyor.
ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARINDAN GAZETECİLERE TEPKİ
Bu arada, bazı üniversite çalışanları taş ve bardak atarak ''Her şey sizin başınızın altından çıktı'' diye bağırarak basın mensuplarına saldırdı.
YÖK BAŞKANI: DİSİPLİN SORUŞTURMASI YOK
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'te Prof. Dr. Büyükkasap ile ilgili herhangi bir disiplin soruşturması bulunmadığını, intiharın tamamen bilinmez bir durum olduğunu söyledi.
Özcan, üniversitede bir süre önce yapılan 100 milyon liralık bir ihale nedeniyle iki üniversite çalışanının sorgulandığını ifade ederek, ''O da Rektörle çok uzaktan alakalı bir şey, yani bizzat kendisinin içinde olduğu bir şey değil'' dedi.
Özcan, şöyle konuştu:
''Nasıl olduğuyla ilgili çok açık seçik bilgiler yok. Bir defa Rektör'ün kendisiyle ilgili bir problem yok. Dün akşamüstü arkadaşlarıyla beraber, hava da iyiymiş orada, yürüyüş yaptıklarını söyledi. Gayet mutlu bir şekilde evine gitmiş ama sabahleyin maalesef böyle müessif bir hadiseyle karşılaştık.
Üniversitede zannediyorum bir müddet önce 100 milyon liralık bir ihale olmuş. O ihaledeki bazı problemler yüzünden, o daireden bir mühendis arkadaş ile bir memur arkadaşı içeri almışlar sorgulamak için. 'Bununla alakası var mı?' diye sordum. O da Rektörle çok uzaktan alakalı bir şey yani bizzat kendisinin içinde olduğu bir şey değil.''
''Erzincan'daki olaylarla intiharın bir ilgisi olup olmadığını sordunuz mu?'' sorusu üzerine Özcan, ''Onu bilmiyoruz. O konuda hiçbir bilgimiz yok. Bizde de öyle bir dosyası yok Rektör'ün. O türden disiplinle ilgili hakkında soruşturma yapılan hocalarımızdan biri değil. Bu nedenle tamamen bilinmez bir durum. Ailesine ve üniversite camiasına başsağlığı dileriz'' diye konuştu.
Büyükkasap'ı şahsen tanıdığını ifade eden Özcan, ''Bütün rektörlerimizi tanıdığım gibi kendisini de tanıyordum. Öyle özel, problemli bir durumu yoktu. Hani bazen garip hareket eden insanlar olur, öyle birisi değildi. Son derece normal hareket eden bir beyefendiydi'' dedi.
BİR HAFTA ÖNCE OPERASYON YAPILMIŞTI
Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü'ndeki Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na polis tarafından ısıtma sistemiyle ilgili ihalede yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle bir hafta önce operasyon düzenlenmiş ve olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış, 3'ü tutuklanmıştı.
ERDOĞAN BÜYÜKKASAP KİMDİR?
1962 yılında Kastamonu'ya bağlı Tosya ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan Büyükkasap, 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik-Matematik Bölümünden mezun oldu. 1983 ile 1986 yılları arasında öğretmenlik yaptı. 1986 yılında bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı.
Nükleer Fizik alanında 1988 yılında Yüksek Lisansını, Atom ve Molekül Fiziği alanında 1991 yılında doktorasını tamamladı ve aynı yıl yardımcı doçentlik kadrosuna atandı. 1994 yılında doçent oldu. 1997 yılında İngiltere Leeds Üniversitesi'nde çalışmalarda bulundu. 1999 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlıkları yaptı.
2001-2005 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. 2005 yılında Erzincan Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevine getirildi. Bu görevini yürütürken 18 Mayıs 2007 tarihinde Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. İngilizce bilen Büyükkasap, Nükleer Fizik, Atom ve Molekül Fiziği ve Öğretmen Yetiştirme ve Fizik Eğitimi alanlarında 74'ü yurt dışı olmak üzere toplam 168 yayını bulunuyor. Erdoğan Büyükkasap, evli ve iki çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.