Ramil Seferov, Binbaşılığa Terfi ETTİ

Ramil Seferov, Binbaşılığa Terfi ETTİ

Macaristan'ın ömür boyu hapse mahkum ettiği Azerbaycanlı subay Ramil Seferov, iade edildiği ülkesinde terfi ettirildi.

A+A-

Macaristan'ın ömür boyu hapse mahkum ettiği Azerbaycanlı subay Ramil Seferov, iade edildiği ülkesinde terfi ettirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev tarafından kabul edilen Ramil Seferov, binbaşı rütbesi ile Azerbaycan ordusunda yeniden hizmet etmeye hak kazandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından Ramil Seferov'a, sekiz senede birikmiş maaşının yanı sıra bir ev hediye edildi.

Ramil Seferov, hapse mahkum olduğu zaman üsteğmen rütbesinde bulunuyordu.

2004 yılında NATO'nun Barış İçin Ortaklık programı çerçevesinde Macaristan'da katıldığı seminerde, Azerbaycan bayrağını ayakları altına alan bir Ermeni subayı öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkum edilen Azerbaycanlı subay Ramil Seferov, ülkesine iade edildiği gün Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin özel kararnamesi ile affedilmişti.

Ermenistan, Ramil Seferov'u iade ettiği gerekçesiyle Macaristan ile "diplomatik ve tüm resmi" ilişkileri kestiğini bildirmişti.

Ermenistan'da protestolar

Ramil Seferov'un ülkesine iade edilip affedilmesi Ermenistan'da protesto edildi.

Başkent Erivan'ın çeşitli yerlerinde, Macaristan Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı önünde Ramil Seferov'un ülkesine iade edilmesi üzerine gösteriler düzenlendi.

Macaristan Büyükelçiliği göstericiler tarafından domates yağmuruna tutuldu, elçilikteki Macaristan bayrağı indirilerek yakıldı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı önünde gösteri yapan grup ise Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan'ın istifa etmesini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.