1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Aç Kurtlar Sürüye Saldırdı.. 90 Koyun Telef Oldu!
Ramazan Bayramınız KUTLU OLSUN

Ramazan Bayramınız KUTLU OLSUN

Ramazan Bayramınız KUTLU OLSUN

A+A-

'Ramazan Bayramı'nın Kars'ımıza huzur, barış ve kardeşlik getirmesi dileğiyle, tüm Kars halkımızın Ramazan bayramını kutlar, saygılar sunarız.

CEJNA REMEZANÉ PİROZ BE!

"Em cejna we ya Remezané bi dil û can pîroz dikin. Em hévîdarin cejna we bi xweşî, bi aşitî bi kéf derbas bibe, jiyaneke bé şer, bé métingerî, azad, diréj û bextiyar hévî dikin. Em hévîdarin Cejna Remezané ji bo gelé rojhilata navîn aşitî û serfrazî bîne."

PolitiKARS.com & KarsHaberleri.com
Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi (Kafkas Kültür)
Yön. Kur. Bşk. Ali İhsan ALINAK

Kars Valisi Eyüp Tepe'nin Bayram Mesajı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Tepe, yayımladığı mesajında; "Kardeşlik, barış, huzur, paylaşma-dayanışma, birlik-beraberlik, mutluluk gibi duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan'ı idrak etmiş olarak sevinç ve özlemle beklediğimiz bir Ramazan Bayramı'na daha erişmiş bulunmaktayız" dedi.

Eyüp Tepe; "Bayram; bereket, huzur, sevinç, paylaşma, dayanışma ve barış demektir. Sosyal ve kültürel hayatta vazgeçilmez bir yeri olan bayramlar; karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, kırgınlıkların ve küskünlüklerin unutulduğu özel günlerdir" diye konuştu.

Kars Valisi Eyüp Tepe, yayımladığı mesajında şunları kaydetti: "Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de, Bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olmak, yaralarını sarabilmek, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak ve yaşanan Bayram sevincini en geniş anlamda paylaşabilmektir. Bu açıdan; vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı ruhuna uygun olarak kutlamasını, herkesin Bayram sevincini ve coşkusunu içinde hissetmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Karslı hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarken; bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan Bayramı diler, bayramın; aziz milletimize, tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ederim."

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un Bayram Mesajı

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini Karslılarla birlikte yaşadıklarını belirtti.

Başkan Nevzat Bozkuş yayımladığı mesajında, bayramların sevginin, barışın, hoşgörünün, dayanışmanın birlikte yaşandığı, birlikte paylaşıldığı, küskünlüklerin giderildiği günler olduğunu bildirdi.

Bu önemli günlerin çok özel olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Başkan Bozkuş, bugün dünya üzerinde her zamankinden daha fazla sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Bozkuş; "Barışın, sevginin, dostluğun ana kaynağı içinde bulunduğumuz bayramlardır. Ramazan Bayramı paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneğini ortaya koymaktadır. Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "İnanıyorum ki, bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel daha hür ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. Bizler aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve kaynaşmayı sürdürdüğümüz sürece toplumumuzun daha da yükselerek ayakta kalacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kars halkının, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eder, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Allah'tan niyaz ederim."

Milletvekilleri Arslan ve Kılıç'ın Bayram Mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Ramazan Bayramı nedeniyle ortak mesaj yayımladılar.

Milletvekilleri Arslan ile Kılıç, yayımladıkları ortak mesajda; "Milletimizin manevi değerleri arasında büyük bir önem ve yeri bulunan, bizlere tarifsiz güzel duygular yaşatan Ramazan Bayramına hep birlikte ulaşmanın sevinci, coşkusu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dediler.

Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, yayımladıkları ortak mesajda şunları kaydettiler: "Bayramlar, yaşama sevincini canlı tutmasının yanı sıra insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının arttığı, güzel duyguların içtenlikle paylaşıldığı ve insanların birbirlerine daha çok özen gösterdiği özel günlerdir. Bu yönüyle insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır. Bayramlar, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik duygularının yeşermesine ve pekişmesine imkan sağlayan özel günlerdir. Bayramların güzelliğini, anlamını ve değerini birkaç Bayram günüyle sınırlı tutmayarak yaşamın her alanında ve insani ilişkilerimizde anımsamalıyız.Bu vesileyle tüm Karslı hemşerilerimizin ve Türk İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlar; insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ederiz."

Rektör Özcan'ın Bayram Mesajı

Kafkas üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Birlik ve beraberliğimizin en önemli sembollerinden olan Mübarek Ramazan Bayramının, başta İslam Alemi olmak üzere, ülkemize, Kars halkına, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize hayırlar getirmesini diler, sağlık ve afiyet içersinde nice bayramlara erişebilmemiz temennisiyle şahsım ve Üniversitemiz adına hürmetlerimi sunarım."

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'un Bayram Mesajı

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkonsolos Süleymanov, yayımladığı mesajında şunları kaydetti: "Değerli Karslı Kardeşlerimiz, Bütün ulvi hislerin güçlendiği, kardeşlik, hoşgörü ve paylaşma gibi üstün beşeri erdemlerin pekiştiği bir Ramazan ayını daha arkada bırakıyoruz. Dünya Müslümanlarının büyük sevgi ve coşkuyla kutladığı yeni bir Ramazan Bayramını daha yaşama heyecanı içerisindeyiz. Bu vesileyle kendi adıma, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu çalışanları adına tüm Karslı kardeşlerimizi en kalbi duygularla kutlar, gelecek yaşamlarında sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim."

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın Bayram Mesajı

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çakmak, mesajında, dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içinde olunduğunu belirtti.

Bu güzel bayramların coşkusunun, kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz hem de bütün İslam alemi için barış, huzur ve refaha vesile olmasını dileyen Çakmak, şunları kaydetti: "Bu vesileyle vatanımızın birliği ve selameti uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, bayramın, bütün Karslı hemşehrilerimiz için, sağlık, huzur ve coşkuyla yaşanacak, sevgi ve mutluluğun paylaşılıp çoğaltıldığı günler olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.