1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van’daki Gerginliğin Ardından
Ramazan Bayramınız KUTLU OLSUN

Ramazan Bayramınız KUTLU OLSUN

'Ramazan Bayramı'nın Kars'ımıza huzur, barış ve kardeşlik getirmesi dileğiyle, tüm Kars halkımızın Ramazan bayramını kutlar, saygılar sunarız.

A+A-

'Ramazan Bayramı'nın Kars'ımıza huzur, barış ve kardeşlik getirmesi dileğiyle, tüm Kars halkımızın Ramazan bayramını kutlar, saygılar sunarız.

CEJNA REMEZANÉ PİROZ BE! "Em cejna we ya Remezané bi dil û can pîroz dikin. Em hévîdarin cejna we bi xweşî, bi aşitî bi kéf derbas bibe, jiyaneke bé şer, bé métingerî, azad, diréj û bextiyar hévî dikin. Em hévîdarin Cejna Remezané ji bo gelé rojhilata navîn aşitî û serfrazî bîne."

PolitiKARS.com ve KarsHaberleri.com
Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi (Kafkas Kültür)
Yön. Kur. Bşk.
Ali İhsan ALINAK

VALİ AHMET KARA’NIN BAYRAM MESAJI

Kars Valisi Ahmet Kara, mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında bayramların hoşgörüyü egemen kıldığını söyledi.

Vali Kara mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Paylaşma, dayanışma, kardeşlik, birlik-beraberlik, mutluluk, huzur, barış gibi insanlığa en çok yakışan bu duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız bir Ramazan Bayramına daha erişmiş olmanın sevinci içerisinde bulunmaktayız.

Bayramlar, hoşgörünün egemen olduğu, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar; karşılıklı sevginin, saygının pekiştiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği günlerdir. Bayramlar; toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran çok özel günlerdir.

Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de, bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olabilmektir. Bu bağlamda bugün Somali halkı açlığa, susuzluğa, salgın hastalıklara ve son derece olumsuz hayat şartlarına karşı yaşam mücadelesi vermektedir. Ben başta Karslılar olmak üzere aziz milletimizin bu konudaki duyarlılığını ve yardımlarını da takdirle izliyorum.

Unutulmamalıdır ki; bizi bu topraklar üzerinde güçlü kılan, vatandaşlarımızın birbirine kalpten bağlılığı, büyük milletimizin yardımseverliği, milli birlik ve beraberliğimize olan sarsılmaz sadakatidir. Türk Milleti olarak, toplumsal huzur ve barışımızı, siyasi ve ekonomik istikrarımızı bundan sonra da özenle korumalı, daha da güçlendirmek için hep birlikte, bütün zorlukların üstesinden gelmeli ve bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstermeli bunun içinde var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Karslı hemşerilerim olmak üzere Milletimizin ve tüm İslam Dünyasının Mübarek Ramazan Bayramını kutlar. İnsanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini temenni ederim.” 

Ahmet Kara
Kars Valisi

BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT BOZKUŞ’UN BAYRAM MESAJI

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında; rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini tüm Kars halkı ile birlikte yaşadıklarını belirtti.

Başkan Bozkuş, Ramazan bayramının bir aylık oruç ibadetinin ardından birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, kırgınlıkların unutulup dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı, karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği müstesna bir gün olduğunu vurguladı.

Bozkuş, daha sonra şu ifadelerde bulundu: “Halkımız, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini hep birlikte yaşamaktadır. Bayramlar, toplumu ortak ve benzer bir duyguda birleştiren, zengin fakir ayrımı gözetmeden insanları kucaklaştıran, paylaşımcılığın yükseldiği ve manevi değerin yoğun olarak yaşandığı günlerdir. Bilindiği gibi bayramlar dargınlıkların unutulduğu, toplumsal dayanışmanın artıp, beraberliğin daha çok pekiştiği, sevgi, saygı ve hoşgörünün en üst noktaya çıktığı özel günlerdir. Bize bu değerleri hatırlatan mutluluğunu yaşadığımız Ramazan Bayramı’nın geleceğe yönelik umutlarımızı tazelemesini, vatandaşlarımıza sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Manevi yönden büyük değeri olan Bayramlarda, iyiliklere ve güzelliklere yönelmeli, yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemi hatırlanmalıdır. Huzur içerisinde geçirdiğimiz bu Ramazan ayından sonra, Bayramı da aynı şekilde huzur içerisinde geçirmenizi; bu duygu ve düşüncelerle, sizlerle birlikte bir bayram daha yaşayacak olmanın mutluluğu ve gururuyla, hepinizin bayramını kutluyorum.”

Nevzat Bozkuş
Kars Belediye Başkanı

KARS MİLLETVEKİLİ AHMET ASLAN VE YUNUS KILIÇ’IN BAYRAM MESAJI

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın Ramazan Bayram nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, bizlere tarifsiz güzel duygular yaşatan Ramazan Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, yaşama sevincini canlı tutmasının yanı sıra insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının arttığı, güzel duyguların içtenlikle paylaşıldığı ve insanların birbirlerine daha çok özen gösterdiği özel günlerdir. Bu yönüyle insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır.

Bayramlar, bireyleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine olanak sağlamaktadır.

Bu mübarek günde bütün dünyada süre giden kavgaların, çatışma ve kırgınlıkların son bulmasını diliyor, Karslı hemşerilerimizin Ramazan Bayramını kutluyoruz.

Kars Milletvekilleri
Ahmet Aslan ve Yunus Kılıç

EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN BAYRAM MESAJI

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, kardeşlik ve dostluk dileklerinde bulundu.

Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Şahsım ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli adına tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, Ülkemizin birliği ve selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anar, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunar, bayramın Tüm İslam Alemine, Milletimize ve Serhat Şehrimize, dargınlıkların ortadan kalktığı, kardeşlik ve dostluk duygularının daha da kuvvetlendiği, mutlu ve güzel günler getirmesini temenni eder, saygılarımı sunarım.”

Cengiz Zeybek
Kars Emniyet Müdürü 

SERKA’NIN BAYRAM MESAJI

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, Mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tutar, “Faaliyet gösterdiğimiz Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’taki vatandaşlarımızın ve siz basın mensuplarının Ramazan Bayramı’nı kutlar, bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Serhat Kalkınmaz Ajansı (SERKA)

AK PARTİ’NİN BAYRAM MESAJI

AK Parti Kars İl Başkanlığı; mübarek Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu imzasıyla yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı: “Tüm İslam Âleminin ve Kars Halkının Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

İyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin aramızdaki bağları geliştirmenin vesilesidir. Milletimizi güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, köklü kültürümüzün ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu, bizim en büyük enerji kaynağımızdır.

Ulusumuzun birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği Milli Mücadele sürecinin en büyük adımı Büyük Taarruz Zaferinin 89. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.” denildi.

Ak Parti Kars İl Başkanlığı

AZERBAYACN KONSOLOSLUĞU’NUN BAYRAM MESAJI

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Süleymanov, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Karslı kardeşlerimiz; Bütün ulvi hislerin güçlendiği, kardeşlik, hoşgörü ve paylaşma gibi üstün beşeri erdemlerin pekiştiği bir Ramazan ayını daha arkada bırakıyoruz. Dünya Müslümanlarının büyük sevgi ve coşkuyla kutladığı yeni bir Ramazan Bayramını daha yaşama heyecanı içerisindeyiz. Bu vesileyle kendi adıma, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu çalışanları adına tüm Karslı kardeşlerimizi en kalbi duygularla kutlar, gelecek yaşamlarında sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.” 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu
Ayhan Süleymanov

KARS KIZILAY SUBESİ’NİN BAYRAM MESAJI

Kars Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların, birlik ve beraberlik, sevgi ve hoşgörü günleri olduğunu vurgulayan Aras, “Ayların en hayırlısı olan Ramazan Ayı’nın sonunda kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Aras, mesajında şunları kaydetti: “Bayramlar, toplumu bir duyguda birleştiren, zengin fakir ayrımı gözetmeden insanları kucaklaştıran, paylaşımcılığın yükseldiği, manevi değeri yüksek günlerdir. Ulus Devlet anlayışının getirdiği, kucaklayıcı duyguların ön plana çıktığı ülkemizde; kültürümüzün önemli bir sembolü olan Ramazan Bayramının, başta Kars halkı olmak üzere bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim.” 

Kars Kızılay Şube Başkanı
Remzi Aras

‘SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN BAYRAM MESAJI

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Sevinç mesajında, “Mübarek Ramazan Bayramınızı en kalbi hislerimle kutluyor, bayramın sadece milletimiz için değil, İslam âlemi başta olmak üzere bütün dünyaya huzur, barış ve mutluluk vesilesi olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Kars İl Sağlık Müdürü
Dr. Fahri Sevinç

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.