1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şiir Dostları, Şiir Mektebi’nde Buluştu
Pozantı Haberini Yapanlar GÖZALTINDA

Pozantı Haberini Yapanlar GÖZALTINDA

Adana'da DİHA bürosu, BDP İl ve İlçe binaları, Gülbahçesi Demokratik Kültür ve Dayanışma Derneği, KURDÎ-DER binası ve çok sayıda eve baskın düzenlendi.

A+A-

Adana'da DİHA bürosu, BDP İl ve İlçe binaları, Gülbahçesi Demokratik Kültür ve Dayanışma Derneği, KURDÎ-DER binası ve çok sayıda eve baskın düzenlendi.

Adana'da düzenlenen baskınlarda, Adana Pozantı Çocuk Cezaevi'ndeki taciz tecevüz ve işkence haberlerini Türkiye'nin gündemine taşıyan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirlerden, Ali Buluş ve Özlem Ağuş'un da aralarında bulunduğu en az 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında Fırat Dağıtım çalışanı Ferit Köylüoğlu, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe başkanları ve açlık grevindeki yurttaşların da aralarında bulunduğu gelen haberler arasında.

Adana merkez ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde bir çok adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. BDP Adana İl Binası, BDP Ceyhan ve Seyhan İlçe binaları, açlık grevinin yapıldığı Gülbahçesi Demokratik Kültür ve Dayanışma Derneği, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDÎ-DER, Dicle Haber Ajansı (DİHA) bürosu ile DİHA muhabirlerinin evleri ve çok sayıda BDP'linin evlerine baskın düzenlendi. Baskınlarda bilgisayar hard disklerine, hafıza kartlarına, görüntü kasetlerine ve çok sayıda malzemeye el konuldu.

Baskınlar sonucunda ; DİHA Adana muhabirleri Ali Buluş, Özlem Ağuş ile Fırat Dağıtım çalışanı Ferit Köylüoğlu, BDP PM Üyesi Mihdi Aslan, BDP Ceyhan İlçe Başkanı Hüseyin Oğaç, BDP Adana İl Başkan Yardımcısı Refik Bayav, İl Saymanı Zülküf Tezkorkmaz, İl Yöneticisi Hakkı Kuru, Gülbahçesi Demokratik Kültür Derneği Başkanı Mahmut Aslan ile Yardımcısı Adil Yalçın, Seyhan İlçe Yöneticisi Newroz Şendur, BDP İl Sayman Yardımcısı Sadreddin Argın, BDP'li İl Genel Meclis Üyesi Şefik Özbey, KURDÎ-DER Şube Başkanı İsa Bulut, İsa Ceylan, BDP eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç, dönüşümlü açlık grevi eyleminde olan Hediye Aslan, Ayşe Alagaş, Güle Şendur, Şefik Şahin, Gule Yalçın, Berivan Yalçın, Sultan Adlan, Esma Ektiren ile M. Ali İnal, Ali Yasak, Şemsa Akın, Melle İsa Turan adlı yurttaşların aralarında bulunduğu 50'u aşkın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BDP Adana İl Başkanı Seyfettin Aydemir'in de evine baskın düzenlenirken, Aydemir'in evde olmadığı ve evde arama yapıldığı öğrenildi. Birçok kişi hakkında ise yakalama kararının bulunduğu ve ileriki saatlerde gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Gözaltına alınanlar Adana Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Dosyada gizlilik kararı olduğu için gözaltı gerekçesi öğrenilemedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.