1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım Düştü, Fabrika Alev Aldı
Polis Sendikası Emniyet-Sen KURULDU

Polis Sendikası Emniyet-Sen KURULDU

Polis sendikası Emniyet-Sen kuruldu. Ankara Valiliği'ne başvuran polislere avukatları, ile Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK'in temsilcileri de eşlik etti.

A+A-

Polis sendikası Emniyet-Sen kuruldu. Sendikanın tam ismi "Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde, Merkez ve Taşra Teşkilatlarında Tüm Çalışan Emniyet hizmetleri Sınıfı ve Emniyet Teşkilatında Çalışan Diğer Tüm Hizmet Sınıflarına Dahil Personel Sendikası".

Polis sendikası Emniyet-Sen kuruldu. Ankara Valiliği'ne başvuran polislere avukatları, ile Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK'in temsilcileri de eşlik etti.

Radikal'den Enis Tayman'ın haberine göre, Emniyet-Sen Basın Sözcüsü Abdurrahman Yılmaz, Çalışma Bakanlığı'nın sendikanın kuruluşunu iptal ettirebilmesi için 10 gün süre olduğunu söylerken "Ancak biz İş Mahkemesi'nin bunu kabul edeceğini düşünmüyoruz. Çünkü hem Anayasa hem de ILO ve Türkiye'nin imzası olan diğer uluslararası anlaşmalar gereği polisin sendika kurmasının önünde hiçbir engel yok" diye konuştu.

Polislerin başvurusu Cuma günü "yasalar polisin sendika kurmasına izin vermiyor" denilerek işleme konuşmamıştı.

"Mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye'yi hedefliyoruz"

"Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde, Merkez ve Taşra Teşkilatlarında Tüm Çalışan Emniyet hizmetleri Sınıfı ve Emniyet Teşkilatında Çalışan Diğer Tüm Hizmet Sınıflarına Dahil Personel Sendikası" Emniyet-Sen'in tüzüğünde kuruluş amacı şöyle anlatılıyor:

"Sendika; demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışıyla yönetilen bir Türkiye'de daha katılımcı bir demokrasinin yerleştiği, daha özgür kişi ve sivil toplum örgütlerinin gerçek anlamda var olabildiği, düşünce üretip teklifler sunabildiği veya bunu sivil ve kamusal alanda yaşama geçirebildiği, gelir dağılımının adilce paylaştırıldığı, sosyal devlet olmanın gereği her vatandaşın devlet imkânlarından eşit olarak faydalanabildiği, daha özgür, daha zengin, daha mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye'ye ulaşabilmeyi hedefler."

Tüzükte bu hedefe ulaşılabilmesi için amaçlanan hedeflerden bazıları ise şöyle;

* Özgür, adil, katılımcı, planlı, kaliteli bir çalışma ortamı hazırlayabilmek için ihtiyaca göre yasal düzenlemelerin yapılmasının ve gerekli yönetmelik değişikliklerinin gerçekleştirilmesinin sağlanması

* Dil, din, ırk, mezhep ve siyasi düşünce farkı gözetmeksizin bütün insanların eşit biçimde Genel Emniyet, Can ve Mal güvenliği hizmetlerinden yararlanmasını ve hür türlü ayrıcalıkların ve ayrıcılıkların önlenmesi

* Sendika'nın üyelerinin mesleklerinde başarılı ve verimli olabilmelerini sağlamak için hizmet içi eğitim kursları açarak; seminer, panel, bilgi şöleni, konferans vb düzenleyerek, kitap, gazete, dergi, bülten, broşür v.b yayınlar yayınlayarak; örgütlenmiş bir rehberlik ve danışma birimleri oluşturarak bilgi, birikim, bakış, yetenek ve bilinç düzeylerini geliştirmesi

* Üye sendikaların kadın üye mensuplarının mesleki faaliyetlerinin kolaylaştırılmasına, temel insan hak ve hürriyetlerinden yararlanmalarına yardımcı olunması

* Kamu grev ve siyaset hakkının elde edilmesi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.