1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman’da PKK/HPG'liler Askeri Üsse Saldırdı
PKK'nin 'Çemçe Şehitliği' Bombalandı

PKK'nin 'Çemçe Şehitliği' Bombalandı

Kars Kağızman'da, HPG ve PKK'lilerin mezarlıklarının bulunduğu ''Çemçê Şehitliği'' savaş uçakları ve helikopterlerce bombalandı.

A+A-

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê ve Madur bölgesinde yer alan PKK ve HPG’lilerin mezarlıklarının bulunduğu ”Çemçe Şehitliği”, savaş uçakları ve helikopterlerce bombalandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre,"Savaş uçakları ve helikopterlerce yapılan bombardıman sonucu şehitlik tahrip edildi.  Bombalamanın ardından bölgeye indirilen askeri birliklerin, balyozlarla mezarlık duvarlarını ve mezarları tahrip ettiği." belirtildi.

Resmi makamların açıklamasında ise, “Kars İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı PAMİT timleri tarafından, Dibekkaya köyü kırsalında (49900-36950) koordinatlarında bulunan BTÖ mensuplarına ait sözde mezarlığın çevre duvarları, bina çevresinde bulunan flama direkleri ile iki odalı binası (bina içerisinde sözde taziye odası olarak kullanılan bölümde bulunan masa ve sandalyeler, sözde müze tarzında kullanılan oda tarafında ise örgüte ait kıyafetler, flama, poster, fotoğraf ve afişler) patlayıcı madde kullanılarak tamamen imha edilirken, mezarlara ise dokunulmadı.” ifadeleri yer aldı…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.