1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Uyuşturucu Operasyonu
PKK-HPGli Boztaş Toprağa VERİLDİ

PKK-HPG'li Boztaş Toprağa VERİLDİ

Ağrı'nın Tendürek Dağı'nda ki çatışmada hayatını kaybeden PKK-HPG'li Emrah Boztaş'ın cenazesi, Kağızman'da toprağa verildi.

A+A-

Ağrı'nın Tendürek Dağı'nda yaşanan çatışmada hayatını kaybeden PKK-HPG’li Emrah Boztaş'ın cenazesi, memleketi Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Dilekkaya Köyü'nde toprağa verildi.

PolitiKARS'ın edindiği bilgilere göre, Emrah Boztaş’ın (Hamza Serhat) cenazesi, ailesi tarafından Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Kağızman’a getirildi.

Kağızman Merkez Mahallesi'ndeki baba evindeki törene, aralarında BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Kars İl Örgütü yöneticileri ile Dağpınar Belde Belediye Başkan vekili Hüsnü Anci, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde konuşan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, bir genci daha toprağa verdiklerini belirterek, "Bu gün burada bir gencimizi daha toprağa verdik. Hamza Serhat ve arkadaşları Kürdistan'ın özgürlüğü için şehit oldular. Onların yolu bizim yolumuzu aydınlatacaktır. " dedi.

Dini vecibeleri yerine getirilen cenaze, konvoyla ilçeye bağlı eski ismi Xavesor olan Dilekkaya köyüne götürülerek toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.