1. HABERLER

  2. Ümit Özat Sahada Ölümden Döndü
PKK Eylemsizliği BİR HAFTA UZATTI

PKK Eylemsizliği BİR HAFTA UZATTI

PKK, 13 Ağustos'ta ilan ettiği eylemsizliğin gelecek hafta yapılacak olan toplantıya kadar uzatıldığını duyurdu.

A+A-
PKK, 13 Ağustos'ta ilan ettiği eylemsizliğin gelecek hafta yapılacak olan toplantıya kadar uzatıldığını duyurdu.
Örgüt, Hakkari saldırısından sorumlu olmadıklarında da ısrarlı: "Türk devleti ve özel savaş organları kamuoyunu yönlendirme amaçlı maksatlı açıklama ve yalan haber yapıyor."
 
PKK'nin çatı örgütü KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, 13 Ağustos'ta ilan edilen ancak süresi bugün sona eren eylemsizlik kararını önümüzdeki hafta içinde yapılacak ikinci bir açıklamaya kadar uzattığını duyurdu.
KCK, devletin Hakkari'nin Geçitli (Peyanis) köyünde dokuz sivilin yaşamını yitirdiği, dördünün de yaralandığı saldırının patlamanın "kendileri üzerine yıkılmaya çalışıldığı"nı bildirerek sert tepki gösterdi.
Fırat Haber Ajansı ANF, örgütün gelecek haftaki toplantıdan sonra yapılacak açıklamaya kadar eylemsizlik kararının geçerli olacağının örgüt tarafından açıklandığını bildirdi.
KCK açıklamasında son Hakkari saldırısıyla "PKK içinde kanatlar var" şeklinde medyada yayınlanan haberlere tepki de gösteriliyor.
"Hakkari'nin Peyanis beldesinde yaşanan mayın patlaması sonucu sivil insanlarımızın hunharca katledilmesi olayıyla ilgili olarak hiçbir ilgimizin olmadığına dair açıklama yapmıştık. Türk devleti ve özel savaş organları bu saldırıya ilişkin kamuoyunu yönlendirme amaçlı maksatlı açıklama ve yalan haberler yapmaktadır. Yurtsever insanlarımıza karşı gelişen, bu katliam olayı bu kez 'PKK içinde kanatlar var' denilerek HPG komutanlarımızdan bazı arkadaşların ismi gündeme getirilip hareketimizin üzerine yıkılmak istenmektedir. Halkımızı, demokrat çevreleri ve herkesi bu hedef şaşırtan tamamen yalan ve aldatmacalara kanmamaları konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz.
"13 Ağustos'ta ilan ettiğimiz süreli eylemsizlik sürecinin, bugün son günüdür. Bu süreç, şiddetin eksik olmadığı ve oldukça gerilimli bir süreç olarak yaşanmıştır. Buna rağmen önemini korumaktadır. Bu çerçevede yaşanan bazı gelişmeleri ve yeni durumları değerlendirmek üzere önümüzdeki hafta içinde konu hakkında kararımızın açıklanması tarafımızdan uygun görülmüştür. Açıklama yapılana kadar eylemsizlik süreci geçerli olacaktır."
KCK anadilde eğitim ve öğrenim hakkı için başlatılan okulları boykot kampanyasını desteklediğini açıkladı; katılım çağrısı yaptı. Bunun temel bir hak olduğunu bildiren örgüt, "Kürt çocuklarının da kendi anadilleriyle eğitim görme hakkı doğal bir haktır. Bu amaçla başlatılan beş günlük okul boykotuna tüm Kürdistanlıların katılması bir yurtseverlik ve insanlık görevidir..." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.