Pistlere Kar Taşınmaya BAŞLANDI

Pistlere Kar Taşınmaya BAŞLANDI

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’ndeki pistlerde kar seviyesin meydana gelen azalma nedeniyle kurulan ekipler pistlere kar taşınmaya başladı.

A+A-
Bayraktepe’de Kayak Pistlerine kar taşınmaya başlandı
 
Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden olan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’ndeki pistlerde kar seviyesin meydana gelen azalma nedeniyle kurulan ekipler pistlere kar taşınmaya başladı.
 
Sarıkamış tarihinin en kurak kışını yaşıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve yeterince kar yağmaması turizm işletmecilerini zora soktu. Yarıyıl tatiline az bir zaman kala pistlerde kar seviyesinin 12 santimetreye kadar düşmesi üzerine işletmeciler harekete geçti.
 
Sarıkamış Kaymakamlığı, Ce-Mar Toprak Otel, Çamkar Otel ve (KAR-SAR-TUR-A.Ş) oluşturdukları 40 kişilik kar ekibi ile pistlerde çalışma başlattı. Bayraktepe Kayak Merkezi’nde mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu Kars, Sarıkamış Kültür ve Turizm Anonim Şirketi (KAR-SAR-TUR-A.Ş) Genel Müdürü Muhittin Delibaş, yaptığı açıklamada, Yaklaşık bir ay önce yağan kar’la kayak severlere iki pistte kayak imkanı sağlandığını söyledi. 2010–2011- kış sezonunda kar’ın az yağması nedeniyle pistlerde açılmalar meydana geldiğini ve bu sebeple 40 kişilik kar taşıma ekibi kurduklarını ifade eden Delibaş, “Kayak severlerin güvenle kayak yapabilmelerini sağlamak amacıyla oluşturduğumuz kar taşıma ekibiyle ormanlık alan içerisinden pistlere kar taşıyoruz. İnşallah bir an önce kar yağar bizde bu sıkıntıları çekmeyiz diye konuştu.
 
Çamkar Otel sahibi Fevzi Çamlı ise, ilk defa Sarıkamış’ta böyle bir kış yaşandığını, kar yağana kadar taşıma kar ile tedbir alacaklarını söyledi.
 
 Oluşturulan kar taşıma ekibi, pist kenarlarındaki ormanlık alan içerisinden brandalara kar yükleyip pistlere taşıyor. İlk olarak 1 ve 3 nol’u pistlerin yapımına başlandığını kar yağıncaya kadar bu çalışmanın devam edeceği bildirildi.
 
Diğer yandan kar’ın az yağması işsizlere ekmek kapısı oldu. Kurulan 40 kişilik kar taşıma ekibi Sarıkamış’taki işsiz gençlerden oluştu. Günlük 35 lira yevmiye ile çalışan işçiler, kış ortasında birkaç günde olsa ekmek parası kazandıkları için mutlu olduklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.