1. HABERLER

  2. SPOR

  3. PFDK'dan Engin Baytar'a 11 Maç CEZA
PFDKdan Engin Baytara 11 Maç CEZA

PFDK'dan Engin Baytar'a 11 Maç CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Engin Baytar'a 11 maç ceza verdi.

A+A-

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçında kırmızı kart gördükten sonra, hakem Cünyet Çakır'a saldıran Engin Baytar'a 11 maç ceza verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Engin Baytar'a 11 maç ceza verdi.

Baytar, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçında kırmızı kart görmüş ve ardından hakem Cünyet Çakır'a saldırmıştı.

Olay sonrası Galatasaray yönetimi, Engin Baytar'a PFDK'nın vereceği maç cezası çarpı 15 bin Euro şeklinde para cezası vereceğini duyurmuştu.

PFDK'dan 11 maç ceza alan Baytar böylece kulübünden de 165 bin Euro ceza almış oldu.

Engin Baytar, sarı-kırmızılı kulüpten 400 bin Euro garanti, 15 bin Euro da maç başı ücret alıyor.

'TAHKİM'E GİDECEĞİZ'

Engin Baytar'a verilen 11 maçlık cezayı çok bulduklarını ifade eden Galatasaraylı Yönetici Abdurrahim Albayrak; "Hatalı olduğunu kabul ediyoruz ancak 11 maç gerçekten çok. Cezanın itirazı için Tahkim Kurulu'na başvuracağız" dedi.

KOCAMAN'A PARA CEZASI

Kurul ayrıca, maç sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a 10 bin lira; sahada çıkan olaylar nedeniyle de Galatasaray'a 75 bin, Fenerbahçe'ye de 15 bin lira para cezası verdi.

ŞENER'E 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ

Sadri Şener ve kulübü Trabzonspor da cezalardan nasibini aldı.

Şener, kulübün internet sitesinde 'sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunduğu' gerekçesiyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin lira para cezasına çarptırıldı.

PFDK açıklamasında, aynı nedenle Trabzonspor Kulübü'ne de 50 bin lira para cezası uyguladığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.