1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Sarıkamış’ta Trafik Kazası: 1 Ölü
Pedallar Sarıkamış Şehitleri İçin Dönüyor

Pedallar Sarıkamış Şehitleri İçin Dönüyor

Pedallar, Sarıkamış şehitleri için dönüyor

A+A-
Pedallar, Sarıkamış şehitleri için dönüyor.
 
İstanbul’da 25 Aralık Cumartesi günü başlayan 2. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu’na katılan sporcular, olumsuz hava koşullarına rağmen pedal çevirmeye devam ediyorlar.
 
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İstanbul Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği tura katılan 10 sporcu, yüzlerce kilometrelik kısmı geride bıraktılar.
 
Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin ve Kars’ı da geçtiksen sonra 9 Ocak 2011 tarihinde Sarıkamış’a ulaşacak bisikletçiler, konakladıkları 14 şehirden toprak alarak ilerliyor.
 
Her ilde alınan topraklar, İstanbul’dan alınan toprağa ilave edilerek 9 Ocak’ta Sarıkamış Şehitleri Abidesi önünde düzenlenecek törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.
 
Takım kaptanı Atilla Atay,  “Arhavi’den sonraki Artvin, Ardahan, Kars etaplarında biraz daha zorlanacağız. Kıyafetlerimiz ve yedek bisikletlerimiz var, dağ bisikletlerimiz var. Soğuğu çok fazla geçirmeyen termal kıyafetlerimiz var. Sarıkamış'ta 90 bin askerimiz tek kurşun atmadan şehit oldular. Onların çektiği acıyı kısmen biz de bu soğukta çekerek yaşamak istedik. Bu turum tamamını bisikletle geçiyoruz. Hava şartları ne olursa olsun, eksi 20-30 dereceleri de görebiliriz. Biz bu soğuğu, bu acıyı çekmek istedik. Geçen sene Arhavi'den sonraki etaplarda soğuk iyice arttı. Şavşat Geçidi’nde eksi 20’leri gördük. Bisikletin üstünde tur bittikten sonra arkadaşların elindeki, kolundaki sancıları birkaç ay bitmedi. Ama böyle anlamlı bir organizasyonun verdiği hazla bu acıyı hissetmedik. Bunu da her sene yapmak istiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.