1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seçim'24 | YSK, Kamudan İhraç Edilenlere Adaylık Yolunu Kapattı
PDR Başkanları KAÜde TOPLANDI

PDR Başkanları KAÜ'de TOPLANDI

Kafkas Üniversitesi'nde XI. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Anabilim Dalı Başkanları toplantısı yapıldı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi'nde XI. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Anabilim Dalı Başkanları toplantısı yapıldı.

KAÜ öncülüğünde gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Nihat Bayşu Konukevi'nde düzenlenen toplantıya, KAÜ rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Türk PDR Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Ergene ile Kırka yakın PDR Ana Bilim Dalı Başkanları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak KAÜEğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, açılış konuşmasını yaparak, toplantının KAÜ'de düzenlenebilmesi hususunda gösterdikleri çabadan bahsederek, başta bu konuda kendilerine yardımcı olan, rektör Prof. Dr. Sami Özcan olmak üzere, Eğitim Fakültesi öğretim üyelerine ve PDR Kulübü öğrencilerine çaba ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Daha sonra söz alan Türk PDR Derneği Başkanı ve aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuncay Ergene de toplantının önemine değindi.

Türkiye Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Ahmet Gözüküçük, yök AB ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Derya Barlak ve KAÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Osman Engin de birer konuşma yaptılar. Engin'in akıl ile kalbin yolculuğu adlı konuşması ilgiyle izlendi.

Son olarak kürsüye gelen KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, ise insan gücü ve bu gücün planlanması ile insanları doğru yönlendirme konularında görüşlerini ifade etti.

Programın sonunda katılımcılara birer plaket verildi. Toplantı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alan yeterliliklerinin ve güncel sorunlara adaptasyonunun nasıl sağlanacağı ile ilgili baş panel oturumu ve iki forum (tartışma platformu) şeklinde iki gün boyunca devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.