1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Pasaportlar Yine DEĞİŞİYOR
Pasaportlar Yine DEĞİŞİYOR

Pasaportlar Yine DEĞİŞİYOR

Haziran ayında dağıtımı başlayan çipli pasaportlar için tekrar bir çalışma yapılıyor.

A+A-
Haziran ayında dağıtımı başlayan çipli pasaportlar için tekrar bir çalışma yapılıyor.
 
Türkiye, AB standardında çipli pasaport için 2004'te düğmeye bastı. Yeni pasaportların basımını üstlenen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 2005'te "çipli pasaport kapağı" ihalesi açtı.
 
İhaleyi, Malezyalı IRIS Technology Berhad Firması kazandı ve Darphane, 5 milyon çipli kapak için şirkete 15 milyon 475 bin Euro ödeme yaptı. Ve yeni pasaportlar, 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren verilmeye başlandı.
 
Ancak kartondan olan çipli kapakların istenilen nitelikleri tam olarak taşımaması üzerine Emniyet, yeniden bir çalışma başlattı.
 
Yeni kapaklar, "polikarbon"dan yapılacak.
 
GELECEK HAZİRAN AYINDAN İTİBAREN DAĞITIMI BAŞLAYACAK
 
Emniyet'in bu çalışması, biyometrik pasaportların koordinasyonunu üstlenen Dışişleri, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıklarınca da uygun görülürse değişiklik yapılacak. Polikarbon kapaklı yeni pasaportlar, gelecek haziran ayından itibaren dağıtılacak.
 
5 milyon adet pasaport defterinin, gelecek haziran ayına kadar bitmesi; Darphane'nin, yeni pasaport basımına başlamadan önce "çipli polikarbon kapak" ihalesi açması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.