1. HABERLER

  2. Kars ve Diyadin'den KADIN İNTİHARLARI
PANKARTLI Yardım Çığlığı SUSTU

PANKARTLI Yardım Çığlığı SUSTU

Kars'ın Selim İlçesine bağlı Benliahmet Köyü'ne yerleşen ve pankartla yardım isteyen Fevzi Deniz hayatını kaybetti.

A+A-
Kars'ın Selim İlçesine bağlı Benliahmet Köyü'ne yerleşen ve pankartla yardım isteyen Fevzi Deniz hayatını kaybetti.
17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden sonra evinin yıkılmasıyla memleketi Kars’ın Selim İlçesine bağlı Benliahmet Köyü’ne yerleşen ve sürekli sıkıntı çektiği için geçtiğimiz günlerde ailesiyle birlikte geldiği Kars’ta pankart açarak yardım isteyen depremzede Fevzi Deniz hayatını kaybetti.
 
Gölcük depreminde evleri yıkıldığı için 10 yıl önce Benliahmet Köyü’ne gelerek bir ahıra yerleşen ve Kaymakamlık tarafından yaptırılan evde hasta eşi ve çocuklarıyla yaşam mücadelesini sürdüren Fevzi Deniz, önceki gün ise ailesiyle birlikte Kars’a gelerek açtığı pankartla yardım istemişti.
 
Fevzi Deniz gazetecilere yaptığı konuşmada kaymakamlık tarafından her ay 150 TL verildiğini fakat kendisinin görme özürlü olduğunu, eşinin ve bir çocuğunun da hasta olduğunu ifade ederek çalışamaz durumda olduklarını söyledi. Eşi Arzu Deniz’in bazı hastalıklar yüzünden iş bulup çalışamadığını, büyük oğlunun rehabilitasyon merkezinde, küçük oğlunun da köy ilköğretim okulunda eğitim gördüklerini ifade ederek Karslılardan yardım istedi.
 
Fevzi Deniz bunu da, kendi el yazısıyla yazdığı “Depremden geldim, evim yıkılıyor, kömürüm yok, açız. Kaymakam yardım ediyor fakat yetmiyor. Allah rızası için yardım edin” pankartıyla dile getirdi.
 
Fevzi Deniz’in dün de evinde ölü bulunduğu haberi geldi. Sabah kahvaltı hazırlayan Arzu Deniz eşini uyandırmaya gittiğinde seslenmesine rağmen uyanmadığını gördü. Arzu Deniz’in köylülere haber vermesi üzerine sağlık görevlileri çağrıldı ve yapılan kontrolde kalp krizi geçirip hayatını kaybettiği öğrenildi. Fevzi Deniz’in cenazesi köy mezarlığına defnedildi.
 
Eşinin ölümüyle birlikte 2 çocuğuyla ortada kalan Arzu Deniz ise eşini kaybetmenin şokunu halen üzerinden atamadı. Fevzi Deniz’den geriye ise pankartla yaptığı “yardım edin” çığlığının son görüntüleri kaldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.