1. HABERLER

  2. Pankart Krizinde Bu Kez Yer KARS..
Pankart Krizinde Bu Kez Yer KARS..

Pankart Krizinde Bu Kez Yer KARS..

MHP, yurdun çeşitli bölgelerindeki teşkilatlarına Başbakan Erdoğan ve hükümeti eleştiren pankartlar asmayı, valiler de bu pankartları indirmeyi sürdürüyor.

A+A-
MHP, yurdun çeşitli bölgelerindeki teşkilatlarına Başbakan Erdoğan ve hükümeti eleştiren pankartlar asmayı, valiler de bu pankartları indirmeyi sürdürüyor.
VALİ TALİMATIYLA SANSÜR
MHP Kars İl Başkanlığı binasına, Başbakan’ın resminin yer aldığı, ‘Açılımlara ve referanduma hayır. Türk’üm diyemeyen Başbakan’a hayır’ yazılı bir pankart asıldı.
Pankart, Kars Valisi Ahmet Kara’nın talimatıyla, “Başbakan Erdoğan’ı küçük düşürücü ifadelere yer verildiği ve hakaret içeren bazı cümlelerin bulunduğu gerekçesiyle” polisin müdahalesiyle yarısına kadar toplatıldı. Partililer, binaya gelen İl Emniyet Müdür Vekili Cengiz Oktay Ateş’in isteği üzerine, Erdoğan’ın resminin yer aldığı kısmı kapatacak şekilde pankartı rulo haline getirdi. MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, “Bu asılan pankarta Kars Valisi 3.5 saat dayanabildi. Vali, AKP’nin kadrolu memuru mudur, yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi midir?” dedi. Vali Kara, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.
Aydın MHP il binasının duvarına asılan, üzerinde Başbakan ve ABD Başkanı Obama’nın resmi bulunan ‘Sen açıldıkça analarımız ağlıyor’ yazılı pankartın gece yarısı indirilmesine MHP’lilerin tepkileri dinmiyor. Aydın’da indirilen pankart, bu defa Çukurca’da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz’ın cenaze töreninden önce Erdoğan ile Barzani’nin resimleri bulunan diğer pankartla birlikte Turgutlu’da MHP’ye asıldı. 2 pankart da kaymakamlık ve ilçe emniyet müdürlüğüyle yapılan görüşmelerin ardından, cenaze töreninden sonra yeniden asılmak üzere geçici olarak indirildi.
MHP ASIYOR, VALİLİK İNDİRİYOR.
Geçtiğimiz hafta Aydın'da MHP il binasına asılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren slogan içeren pankart polis zoruyla indirilmişti. Bu kez Kars Valiliği, MHP'nin pankartını toplatmak istedi. MHP'liler pankartı indirmedi ama sansürledi.
Aydın'ın ardından Kars'ta da partinin il binasına astığı pankarta polis el koydu. MHP'lileri daha da kızdıran pankart indirme talimatı da yine valilikten geldi.
MHP Kars İl Teşkilatı, Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı ve hükümetin yaptığı açılım adlarının yazılı olduğu afişi il binasına asarak "Referanduma Hayır" kampanyasını başlatmıştı. Ancak bu krize yol açtı.
MHP'lilerin ifadesine göre, İl Emniyet Müdür Vekili Cengiz Oktay Ateş, binaya gelerek, "Başbakan Erdoğan'ı küçük düşürücü nitelikte olduğu" gerekçesiyle pankartın toplatılmasını istedi.
MHP'liler direndi ve pankartı indirmemek için bir çözüm buldular. Başbakan Erdoğan'ın resminin yer aldığı bölüm toplandı, pankarttaki slogan bırakıldı.
MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, pankartın valiliğin kararıyla toplatıldığını açıkladı.
Kars Valisi Ahmet Kara da, pankartta Erdoğan'ı küçük düşürücü söz bulunduğunu belirlediklerini söyledi.
Kara, "Bu pankartın hakaret içerdiğini düşündüğümüz için pankartın indirilmesi talimatını verdim. Savcılığa da suç duyurusunda bulunulacak" dedi.


Haberin Öncesi..
İL BAŞKANLIĞI BİNASINA 'REFERANDUMA HAYIR' PANKARTI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Öğretmen Evi Salonu'nda verilen kahvaltıda MHP İl Başkanı Oktay Aktaş ile partililer referandum öncesi görüşlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, ülkenin 8 yılda adım adım karardığını, her taraftan kuşatıldığını ve ülkenin bu geldiği noktada uçuruma sürüklendiğini ileri sürdü.

Aktaş, "12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum büyük Türk milletinin ve devletinin geleceğinin oylanacağı tarihin adıdır. Üniter yapının bozulması ve milletin bölünmesine referandumda hayır diyeceğiz" dedi.

Öğretmen Evi'nde yapılan kahvaltıdan sonra MHP İl Başkanlığı önüne geçen partililer, İl Başkanlığı'na astıkları pankart hakkında bilgi verdi.

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, İl Başkanlığı binasına astıkları pankartın referandum süresince kalacağını ifade etti.

"Bir gazetecinin pankart indirilmek istenirse ne yapacaksınız" şeklindeki sorusunu da cevaplayan Akaş, "Aydın'da yaşanan pankart krizinin Kars'ta da yaşanmaması için Seçim Kurulu Hakimi ile görüştüm. Konuyu incelettim ve Seçim Kurulu Hakimi kesinlikle pankartın suç unsuru taşımadığını söyledi. Eğer siyasi irade bunu indirmeye çalışırsa biz de indirtmemek için direneceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
9 Yorum