1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Özen ve Varlı Son Yolculuğa UĞURLANDI
Özen ve Varlı Son Yolculuğa UĞURLANDI

Özen ve Varlı Son Yolculuğa UĞURLANDI

BDP Kars İl Başkanı Halis Özen ve İl Saymanı İzzet Varlı, gözyaşları eşliğinde defnedildi.

A+A-

BDP Kars İl Başkanı Halis Özen ve İl Saymanı İzzet Varlı, Bitlis Tatvan'da meydana gelen kazada hayatını kaybetti.

Haberin Öncesi

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Diyarbakır'da yapılacak olağan genel kurulu için yola çıkan BDP Kars İl Başkanı Halis Özen ile İl Saymanı İzzet Varlı, meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, Kars'tan özel araçla DTK'nin yarın Diyarbakır'da yapılacak toplantısına katılmak üzere yola çıkan BDP Kars İl Başkanı Halis Özen, İl Saymanı İzzet Varlı ile Digor eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Ayman'ın içinde bulunduğu araç, Bitlis yakınlarında kaza yaptı.

Kontrolden çıkan tanker, minibüs ile kafa kafaya çarpıştıktan sonra altına alıp, yaklaşık 20 metre sürükledi. Metal yığınına dönen minibüste bulunan Özen ve Varlı yaşamını yitirdi. Mehmet Ali Ayman ise ağır yaralı olarak Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

PolitiKARS.com'un eski Belediye Başkanı Ali Ayman'ın sağlık durumu ile ilgili aldığı bilgilere göre, vücudunda ciddi kırıkların olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Haberin Devamı...

CENAZELER YOLA ÇIKTI

Bitlis'te meydana gelen kazada yaşamlarını yitiren BDP Kars İl Başkanı Halis Özen ve İl Saymanı İzzet Varlı'nın cenazeleri bugün (28 Ocak) günü saat 09.00 sularında kalabalık bir konvoy eşliğinde Kars'a  doğru yola çıkarıldı.

Cenazlerin defin işlemi için BDP Kars İl Yönetimi yoğun bir hazırlık yapıyor. Yola çıkan cenazelerin geliş saatine göre defin işlemlerinin yapılacağı belirtildi.

Digor eski Belediye Başkanı Ali Ayman'ın sağlık durumunun aynı olduğu ve Digor'dan akrabalarının sabah erken saatlerde Bitlis'e gitmek için yola çıktıkları ifade edildi.

Saat 14:00'te Bitlis'te bulunan Mihrali Alınak'tan alınan bilgilere göre yaralı bulunan Ali Ayman'ın sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Saat 15:00'te cenazeler kalabalık bir konvoy eşliğinde Kars'a ulaştı. Digor Yolu TOKİ Konutları mevkiinde BDP il örgütü tarafından karşılanan cenazeler İstasyon Camii'ne getirildi. Gözyaşları eşliğinde camii morguna kaldırılan cenazeler, sonra dini vecbeleri için hazırlandı.

İZZET VARLI TOPRAĞA VERİLDİ

Bitlis’in Tatvan ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden BDP Kars İl Saymanı İzzet Varlı'nın cenazesi, aynı kalabalık eşliğinde Digor'un Oyuklu (Sican) köyüne götürüldü ve geç vakitte toprağa verildi.

İl Başkanı Halis Özen için yarın (29 Ocak) Kars'ta tören düzenlenecek.

Haberin Sonrası..

İL BAŞKANI HALİS ÖZEN TOPRAĞA VERİLDİ

Bitlis’in Tatvan ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden BDP Kars İl Başkanı Halis Özen, bugün (29 Ocak) düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

İstasyon Camii’nde öğlen namazı ardından kılınan cenaze namazı sonrası; cenaze daha sonra omuzlara alınarak BDP Kars İl Başkanlığı'na doğru hareket edildi. Dün toprağa verilen BDP Parti Meclis Üyesi İzzet Varlı ile BDP İl Başkanı Halis Özen’in fotoğraflarının bulunduğu “Demokrasi Şahitleri Ölümsüzdür. Anıları mücadelemize ışık tutacaktır” yazılı pankart ve “Şehit Namırın/Şehitler Ölmez” sloganı ve zafer işaretleri eşliğinde gelinen BDP İl Başkanlığı önünde demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve konuşmalar yapıldı.

Cenaze törenine, AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, BDP’li Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, BDP’li Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, AKP Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, bazı STK temsilcileri, İnternet haber sitesi Politikars sahibi Mimar Ali ihsan Alınak, ailesi ve sevenleri katıldı.

Buradaki törenin ardından omuzlara alınan Özen’in cenazesi Kars Belediyesi’ne ait cenaze aracına konuldu ve Doğumevi civarındaki mezarlıkta toprağa verildi.

Taziye Yerleri

Halis Özen: Yenişehir Mahallesi Atakent Sitesi KARS

İzzet Varlı: Oyuklu (Sican) Köyü DİGOR - KARS

*******

"Halkımızın değerli evlatları, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin uğruna hayatlarının baharında yaşama veda eden Halis Özen ve İzzet Varlı'ya Allah'tan rahmet; ailesine, dostlarına ve dava arkadaşlarına; özel de Kürt Halkı'na başsağlığı dileklerimizi sunar, yaralı Ali Ayman'a acil şifalar dileriz." 

Halkımızın Başı Sağolsun

PolitiKARS.com / KarsHaberleri.com

** Kaza Videosu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum