1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ta Cinayet Zanlısı Tutuklandı
Ozanlar Aşıklar Gecesinde ANILDI

Ozanlar Aşıklar Gecesinde ANILDI

Ardahan Üniversitesi, ünlü halk ozanı Aşık Şenlik ve Aşık İzani anısına düzenlenen Aşıklar Gecesi'ne ev sahipliği yaptı.

A+A-

Ardahan Üniversitesi, ünlü halk ozanı Aşık Şenlik ve Aşık İzani anısına düzenlenen Aşıklar Gecesi’ne ev sahipliği yaptı.
 

Aşıklık geleneğinin iki önemli ismine ait eserlerden örneklerin sunulduğu gecede, Ardahanlı âşıkların atışması izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
 

Aşık Şenlik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen geceye Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başta olmak üzere, kentin ve üniversitenin önde gelen isimleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aşık Mehmet Oktay, Aşık Yavuz Timur, Aşık Hüseyin Aslantaş, Aşık İsrafil Uzunkaya ve Aşık Faruk Erdoğan seslendirdikleri eserlerle geceye renk katarken, Rektör Prof. Dr. Korkmaz’ın ayak vermesiyle başlayan atışma izleyenleri mest etti.
 

Program sonunda konuşan Prof. Dr. Korkmaz, aşıklık geleneğinin Anadolu coğrafyası için taşıdığı öneme dikkat çekerek, Aşık Şenlik ve Aşık İzani anısına düzenlenen organizasyonun her şeyden önce Ardahanlılar için bir görev olduğunu söyledi. “Bu topraklara dair ne varsa bize aittir” diyen Korkmaz, kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkmaya devam edecekleri mesajını verdi. Korkmaz, programa katılan âşıklara teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.