1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şimşek: "Başımızın Çaresine Bakmasını Biliriz"
Ot ve Saman İthalatı KOLAYLAŞIYOR

'Ot ve Saman İthalatı' KOLAYLAŞIYOR

Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Gürcistan'dan 'Ot ve Saman İthalatı' konusunda, bakanlıklar nezdinde yürüttükleri çabaların sonuç verdiğini bildirdi.

A+A-

Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Gürcistan'dan "Ot ve Saman İthalatı" konusunda, bakanlıklar nezdinde yürüttükleri çabaların sonuç verdiğini bildirdi.

Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde yürüttükleri çabaların sonuç verdiğini bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Doğu Anadolu'da yaşayan vatandaşların temel geçim kaynağı olan hayvancılık sektöründe bu yıl yaşanan sıkıntıları hafifletmek amacıyla temmuz ayından itibaren büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

Kars'ta et balık kurumu kesimhanesinin yeniden kurulması için yoğun gayretlerinin olduğunu vurgulayan Kılıç, ot ve saman ithalatında maliyeti düşürmek amacıyla da en yakın ülke olan Gürcistan'dan getirmek amacıyla Posof Türkgözü Sınır Kapısı'ndan ithalatın yapılmasını temin etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Kılıç, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere Posof'taki sınır kapımızda altyapı ve donanım eksikliğinden dolayı ithalat daha önce Sarp Sınır Kapısı'ndan yapılıyordu. Bakanlıklar nezdinde çalışmalarımız sonucu mobil veterinerlik ve mobil gümrükleme yoluyla Posof'taki bu eksiklikler giderilmiş, ancak bu sefer de ithalat yetki belgesi ve gümrük müşavirliği gibi işi zorlaştıran başka engellerle karşılaşmıştık. Ardahan milletvekilimizle birlikte, yoğun bütçe görüşmelerine rağmen, iki haftadır ilgili bakanlıklar nezdinde yürüttüğümüz çabalar sonucu bu engelleri bugün için aşmış bulunmaktayız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.