1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Organ Nakli Yapılan Hasta Vefat ETTİ
Organ Nakli Yapılan Hasta Vefat ETTİ

Organ Nakli Yapılan Hasta Vefat ETTİ

Hacettepe Üniversitesi tarafından 2 kol ile 2 bacak nakli yapılan Şevket Çavdar, hayatını kaybetti.

A+A-

Hacettepe Üniversitesi tarafından 2 kol ile 2 bacak nakli yapılan Şevket Çavdar, hayatını kaybetti.

Hacettepe Üniversitesi'nde iki kol ve iki bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın, nakledilen uzuvların geri alınmasından sonra yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Çavdar'ın yaşamını yitirmesi üzerine üniversiteden bir yazılı açıklama geldi. 24 Şubat'ta kol ve bacak nakli yapılan Çavdar'ın nakil sürecine ilişkin bilgilere yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hastamızda gelişen metabolik dengesizlik maalesef hastamızın yaşamını ciddi düzeyde etkileyecek duruma gelmiş, alınan tüm önlemler ve uygulanan yoğun tedavi yaklaşımlarına rağmen hastamız, 27.02.2012 tarihinde saat 19.20'de kaybedilmiştir. Yaklaşık 90 saate varan süreyle 200'e yakın doktor ve sağlık personelinin insanüstü bir çaba göstermesine karşın hastamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü duymaktayız.

Bu süreçte hastamıza dokularını bağışlayan verici ailesine minnettarlığımızı bildirirken kan bağışlarıyla destek veren halkımıza ve bu zorlu süreçte yanımızda olan Sağlık Bakanlığı'na müteşekkiriz. Hastamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz"

Açıklamada ayrıca yüz nakli gerçekleştirilen Cengiz Gül'ün sorunsuz olarak izlenmeye devam ettiği bildirildi.

NAKLEDİLEN UZUVLARA KAN GİTMEDİ

Doktorların verdiği bilgiye göre Şevket Çandar'ın kalp, dolaşım ve kan sistemi, nakledilen uzuvlara yeterli kanı gönderememiş ve nakledilen uzuvlar daha kötü bir sonuca yol açmaması için operasyonla geri alınmıştı.

Fakat yapılan bu müdahale yeterli kalmadı ve Şevket Çavdar, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesindeki hayat mücadelesini kaybetti.

54 DOKTOR BU NAKİL İÇİN ÇALIŞTI

Şevket Çandar'a yapılan nakil işleminde rekor sayıda doktor görev almıştı. Operasyonlarda 54 doktor ve 128 yardımcı sağlık personeli görev alırken çift kol ve çift bacak nakli yapılan hastaya, ameliyat sırasında 90 ünite kan, 120 ünite plazma verilmişti.

ÇAVDAR'IN YAKINLARI HABERCİLERE SALDIRDI

Akşam saatlerinde hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın cenazesi ailesi tarafından hastaneden çıkartıldı. Çavdar'ın acılı yakınları hastane önünde çekim yapmaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.

Çift kol ve bacak nakli ameliyatından sonra akşam saat 19.20'de yoğun bakımda hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın cesedi cenaze aracıyla saat 22.30 sularında yakınları tarafından hastaneden alındı. Cenaze arabasının hastaneden çıkışı sırasında Çavdar'ın yakınları basın mensuplarına saldırdı. "Acılı aileyi çekmeye utanmıyor musunuz" diye haykıran Çavdar'ın yakınları bazı kameramanları da yumrukladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.