1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Önder Fidanboy Gözaltına Alındı
Orduspor Süper Lige ÇIKTI

Orduspor Süper Lig'e ÇIKTI

Final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u yenen Orduspor, Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarısını gösterdi.

A+A-

Final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 87. dakikada Ahmet Kuru'nun attığı golle 1-0 yenen Orduspor, 26 yıl sonra Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarısını gösterdi. Orduspor'dan önce Samsun ve Mersin İdman Yurdu da adını Süper Lig'e yazdırmıştı.

Spor Toto Süper Lig son biletini alan takım Orduspor oldu.

Bank Asya play-off final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 87. dakikada Ahmet Kuru'nun attığı golle 1-0 yenen Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Samsunspor'dan sonra Süper Lig'e yükselen 3. takım unvanını kazandı.

Karadeniz ekibi 26 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve Fırat Aydınus'un yönettiği maça Karadeniz temsilcisi iyi başladı.

Gaziantep karşısında üstün ve atak bir futbol oynayan Orduspor, güçlü Antep defansını aşmakta zorlandı. Maçın 15. dakikasında sağ taraftan yapılan ortada ceza alanı içinde iyi yükselen Ahmet Kuru'nun kafayla yaptığı vuruşta, top üst direkten döndü.

Ahmet Kuru ve Jerry Akaminko ile etkili olan Orduspor golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya ise Metin Diyadin bir değişiklikle başladı. Diyadin Kostovski'nin yerine Abdullah Çetin'i oyuna soktu. İkinci yarıda karşılıklı ataklar uzun süre gol getirmezken hatanın telafi edilemeyeceği dakikalarda sahneye 29 yaşındaki Ahmet Kuru çıktı.

Orduspor'un Süper Lig'e çıkmasında büyük pay sahibi olan Ahmet Kuru'nun 87. dakikada attığı golle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 yenerek adını Spor Toto Süper Lig'e yazdırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.