1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sorgun’da Okul İnşaatları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Oral Çalışlar Tarafın Yeni YÖNETMENİ

Oral Çalışlar Taraf'ın Yeni YÖNETMENİ

Gazeteci Oral Çalışlar Taraf gazetesinin genel yayın yönetmeni oldu.

A+A-

Ahmet Altan'ın istifasının ardından Radikal Gazetesi yazarı Oral Çalışlar Taraf gazetesinin genel yayın yönetmeni oldu.

Gazeteci Oral Çalışlar Taraf gazetesinin genel yayın yönetmeni oldu.

Taraf gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Altan, yardımcısı Yasemin Çongar ve Neşe Düzel 14 Aralık'ta istifa etmişti.

Altan'ın istifasının ardından gazetenin yeni genel yayın yönetmeni olan Çalışlar, gazete yönetimi ile prensip olarak anlaştığını ve 1 Şubat'ta başlayacağını söyledi.

2008'den beri Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yapan Çalışlar, daha önce 16 yıl boyunca Cumhuriyet gazetesinde "Sıfır Noktası" başlıklı köşeyi yazmıştı.

Oral Çalışlar kimdir?

Oral Çalışlar, "İslam'da Kadın ve Cinsellik", "İslamcılığın Üç Kolu", "Denizler İdama Giderken", "Mamak" ve "Hz.Ali-Muaviye Kavgası" gibi pek çok kitabın yazarı.

Çalışlar, 14 Aralık 1946'da Tarsus'ta doğdu. Üniversiteye önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde başladı. Sonra İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ne geçti.

1968 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. SBF'de Sosyalist Fikir Kulubü Başkanlığı, Ankara Üniversitesi Öğrenci Birliği Genel Sekreterliği ve Devrimci Gençlik Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yaptı.

1968 Haziran işgallerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla birlikte İstanbul Üniversitesi'nin işgali eylemine katıldı.

Gezmiş, Kazım Kolcuoğlu, Doğu Perinçek ve Cengiz Çandar gibi isimlerle Samsun'dan Ankara'ya "Tam Bağımsızlık İçin Mustafa Kemal Yürüyüşü"ne katıldı.

Türk Solu, Aydınlık dergilerinde yazılar yazdı. Aydınlık yazı kurulu üyeliği yaptı. 12 Mart 1971 darbesinden sonra tutuklandı. 1974 yılında çıkarılan af kanununa kadar üç yıl hapiste yattı.

1978'de Aydınlık gazetesinin genel yayın yönetmenliğine getirildi. Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin başkanlık kurulu üyesi oldu.

12 Eylül 1980 askeri darbesiyle yeniden tutuklandı. Kaçaklık ve cezaevi günlerinden sonra Ağustos 1988'de serbest bırakıldı. 1990 ve 1992 yılları arasında Hamburg Senatosu'nun davetiyle Hamburg'da kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.