1. HABERLER

  2. FB Chelsea'yi Dağıttı İşte Goller
Önce 57, Sonra 51, Şimdi 41

Önce 57, Sonra 51, Şimdi 41

Elazığ’da geçen pazartesi günü sabaha karşı saat 04.32'de meydana gelen depremde ölenlerin sayısı sürekli değişiyor.

A+A-
Elazığ’da geçen pazartesi günü sabaha karşı saat 04.32'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı sürekli değişiyor. Önce 57 sonra 51 şimdi 41 kişinin depremde yaşamını yitirdiği açıklandı.
Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olarak saptanan ve önceki gün saat 04.32'de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya devam edilirken, ölü sayısıyla ilgili 3 gündür yetkililerin açıkladığı rakamlar da kafaları karıştırdı.
Pazartesi günü sabaha karşı olan ve Kovancılar İlçesi'ne bağlı köyleri vuran depremin etkileri saatler ilerledikçe ortaya çıkarken, önce Elazığ Valisi Muammer Erol, ardından bölgeye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek basın mensuplarına, depremin bilançosuyla ilgili açıklamalar yaptı. Her iki yetkili de ölü sayısını 57 olarak açıkladı. Ancak ardından aynı gün saat 14.30 sıralarında, hem Bakan Çiçek'le birlikte bölgeye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ hem de Valilik Kriz Merkezi, ölü sayısının 51 olduğunu açıkladı.
Ancak bugün yapılan açıklamada ise ölenlerin sayısının 41 olduğu ortaya çıktı. Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, daha önce 51 olarak açıklanan ölü sayısının 41 olarak düzeltildiğini belirtti. Kaymakam Aslan, "Ölü sayısındaki karışıklık, ölenlerin nüfustaki kimliklerinin farklı, köydeki halk arasındaki bilinen isimlerinin farklı olmasından kaynaklandı. Ölen bazı kişiler bu nedenle 2 kez sayılmış. Ancak yapılan çalışmalar sonunda sayıyı ortaya çıkardık. 10 kişinin eksik çıkması bizi bir nebze de olsa sevindirdi. Bu konuda ayrıntılı açıklamayı Valilik yapacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.