1. HABERLER

  2. Onbinler Hepimiz KCK'liyiz DEDİ
Onbinler Hepimiz KCKliyiz DEDİ

Onbinler Hepimiz KCK'liyiz DEDİ

BDP'nin KCK adı altında düzenlenen operasyonları protesto etmek için 'Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum' mitingi düzenledi.

A+A-

BDP’nin KCK adı altında düzenlenen operasyonları protesto etmek için İstasyon Meydanı'nda "Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum" mitingi düzenledi. Onbinlerce kişi "Heppimiz KCK'liyiz" sloganı attı.

Kayapınar, Sur, Yenişehir ve Bağlar merkez ilçelerinden yürüyüş halinde alana akın eden binlerce kişi, İstasyon Meydanı'nda toplandı. Bismil, Silvan, Ergani, Lice gibi çevre ilçelerden araçlarla gelen kitle de, alana uzun bir mesafe kala araçlarından inerek, "İrademe sahip çıkıyorum" pankartı eşliğinde yürüyüş halinde alana girdi.

Yeşil sarı kırmızı renklerin hakim olduğu miting alanı BDP bayrakları ile süslenirken, kurulan dev sahneye "Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum" pankartı asıldı. Sahneden sık sık çalan "Diren Diyarbakır" şarkısına eşlik eden on binler, sık sık "Bijî Serok Apo", "Hepimiz KCK'liyiz", "PKK halktır halk burada", "Şehîd namirin" sloganları attı.

Mitinge, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP’li vekiller, HAKPAR, KADEP, ÖSP, TŞDK, EMEP, ESP ile DTK temsilcileri yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Mitingin açılış konuşmasını yapan Miting Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Gezer, halkı selamladı. Ardından bir konuşma yapan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, yerel seçim sonuçları, PKK'nin ilan ettiği eylemsizlik ile yaşanan olumlu havaya rağmen Kürt siyasetçilere yönelik devam eden operasyonlara dikkat çekerek, "Unuttukları bir şey var, o da Kürt halkının demokratik direnişidir. AKP hükümeti şunu çok iyi bilsin ki biz ölümle yok olmadık ve bu haklı mücadelemizden vazgeçmedik. AKP'nin uyguladığı soykırım politikaları ne Kürt halkına ne de Kürt siyasetçilerine geri adım attırmayacaktır. Tam tersine Kürt halkının direnişini ve demokratik mücadelesini daha güçlendirecektir. Amed halkı artık statüsüz ve özgürlüksüz bir yaşamı asla kabul etmeyecektir” dedi.

Miting çalınan müzik eşliğinde halaylarla devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.