1. HABERLER

  2. Oltu'da Heyelan KorKUSU
Oltu'da Heyelan KorKUSU

Oltu'da Heyelan KorKUSU

Oltu ilçesi Yasin Haşimoğlu Mahallesi'nden geçen Çevre Karayolu'nun alt tarafındaki evleri heyelan korkusu sardı.

A+A-
Oltu ilçesi Yasin Haşimoğlu Mahallesi'nden geçen Çevre Karayolu'nun alt tarafındaki evleri heyelan korkusu sardı.
 
Yaklaşık 12 evin heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kalması mahalle sakinlerini de tedirgin ediyor. Hemen her gün tehlikeyle burun buruna yaşayan vatandaşların sesine kulak veren İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun ile birlikte ziyaret ettiği mahalde incelemelerde bulundu.
 
Vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulunan Kaymakam Çobanoğlu, tehlike altında bulunan ev sahiplerine evlerini boşaltmaları halinde 6 ay kira yardımında bulunacağı sözünü verdi.
 
Kira yardımının kesin çözüm olmadığının da altını çizen Çobanoğlu, geceleri uykusuz geçiren ev sahiplerine yönelik, "Devletin yardımı ve hizmetinin vatandaşına ulaşması bazen zaman alabilir. Öncelikle sizler, kendi tedbirinizi almalısınız. Can güvenliği her şeyin önünde gelir." şeklinde konuştu.
 
Bu arada alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun ise toprak kaymasına neden olduğu düşünülen su kaynağının araştırılarak zemini aşındırmasının önüne geçmek için başka bir formül bulunacağını söyledi.
 
Mahalle sakinlerinden Cumali Kanlı ve Yunus Korku, geceden sabah saatlerine kadar adeta nöbet tuttuklarını dile getirerek "Evlerimizin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Korku içinde sabah ediyoruz. Yetkililerden bir an önce duruma müdahale edip bir çözüm bulmalarını bekliyoruz." diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.