1. HABERLER

  2. Erzurum Kayak Tesisleri ÖZELLEŞİYOR
Oltu Taşı Esnafı Universiade'ı Bekliyor!

Oltu Taşı Esnafı Universiade'ı Bekliyor!

Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan ve Erzurum’a büyük canlılık getirmesi beklenen kış oyunları için Oltu Taşı esnafı özel hazırlıklar yapıyor.

A+A-

Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan UNIVERSIADE Kış oyunlarına sadece 16 gün kaldı.

Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan ve Erzurum’a büyük canlılık getirmesi beklenen kış oyunları için Oltu Taşı esnafı özel hazırlıklar yapıyor.

Rüstempaşa Çarşısı (Taşhan) Esnafından Bilgin Ertaş, kış oyunları ile birlikte ticaretin canlanmasını beklediklerini ifade etti. Oltu Taşı’nın hediyelik olması özelliğinden dolayı dışarıdan gelenlerin daha çok ilgi gösterdiğini belirten Ertaş, bu sebeple UNIVERSİADE kış oyunları için Erzurum’u ifade eden hediyelik eşyalar yaptıklarını söyledi. Aylardır Oltu Taşı piyasasının durgun olduğunu belirten Bilgin Ertaş; ”Yaz aylarından beri oltu taşı satışlarında büyük bir durgunluk vardı ama 2011 hazırlıkları ile yeniden canlandı. Biz de dahil olmak üzere çarşıda ki oltu taşı esnafı vitrinindeki malı ikiye katladı. Gelecek turistler için özellikle ülkelerine döndüklerinde Erzurum’dan götürecek bir hatıraları olsun diye özel eşyalar yaptık. Belki böylece aylarca durgun olan piyasa kış oyunları ile birlikte canlanır. Aslında oyunlar 8 günlük bir zaman dilimine sığdırıldığından dolayı hepimizde satışlar için kaygılar var, ama yine de 2011’in bizlere kar getireceğine inanıyoruz” dedi.

Kış oyunları için Unıversiade maskotunun, çift başlı kartalın, çifte minareli medresenin ve kayakçıların oltu taşı tozundan bibloları yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.