1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Eşbaşkanlar Tutuklandı
Ölen BEN! Öldüren BENDEN!

Ölen BEN! Öldüren BENDEN!

PKK ile çatışmaların bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor.

A+A-

Eyüp Dağtekin asker, Habeş ise PKK’liydi. İkisi de çatışmalarda öldü. Şimdi yan yana yatıyorlar

PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Çatışmaların acısını belki de en derinden yaşayanlardan biri Suruçlu Mehmet Dağtekin. "İki taraftan da ölenler benim çocuklarım" diyen Dağtekin’in hikâyesi, 30 yıldır süren savaşın özeti gibi.

Dağtekin, ailesinin yaşadığı dramı Taraf ’a anlattı. "Benim bir yeğenim vardı. Eyüp adı. Eyüp Sultan’dan esinlenip koyduk ismini. Kardeşimin çocuğu. Benim çocuklarımla birlikte büyüdü. Pırıl pırıl, sessiz, efendi bir çocuk. Hiç ayırt etmedim çocuklarımdan. Bahçemizde, tarlamızda oynarken en çok Habeş’le anlaşırdı" diye konuşmaya başlayan Mehmet Dağtekin, aynı yaşlarda olan oğluyla yeğeni için “Hani kardeşten ileri derler ya öyle büyüdüler. Korudular, kolladılar birbirlerini” dedi.

Eyüp’ü Aktütün’de vurdular

2008’de yeğeni Eyüp’ün askerlik görevini yapmak için Hakkâri’ye gittiğini belirten Mehmet Dağtekin şöyle devam etti: “Eyüp’ü askere, Hakkâri’ye gönderdik. Öğrendik ki Aktütün Karakolu’na vermişler. Çok korktuk. Her gün basılıyor orada karakollar...”

Askeri tören istemedik

Daha sonra oğlu Habeş’in dağa çıkmasıyla ikinci bir şok yaşadıklarını anlatan Dağtekin, “PKK’ye katıldığını nice sonra öğrendik. Ne haber alabildik ne gördük kendisini” diye konuştu. PKK’nin Aktütün Karakolu’na düzenlediği baskında yeğeninin hayatını kaybettiğini belirten Dağtekin, şunları söyledi: “Cenazesini aldık. Askerî tören dediler, istemedik. Askeri sevmediğimizden değil, savaşı sevmediğimizden.”

Yeğeninin ölümünden dört yıl sonra dağdaki oğlunun ölüm haberini alan Mehmet Dağtekin, yaşadığı ikinci acıyı şöyle anlattı: “Maraş’ta askerlerle PKK’liler çatışmış. Üç PKK’li hayatını kaybetmiş diye duydum haberlerde. Öğrendim ki onlardan biri oğlum Habeş. Her gün bekliyor, kendimizi hazırlamaya çalışıyorduk ama bir yandan da belki kurtulur diye dua ediyorduk. Ama Eyüp’ten sonra oğlum da gitti. Oğlumu devlet, yeğenimi PKK öldürdü.”

Yan yana toprağa verdiler

Güvenlik güçleriyle girilen çatışmada yaşamını yitiren Habeş Dağtekin’in cenazesi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ne bağlı Yukarı Doruklu Köyü’nde toprağa verildi. PKK’li Habeş askerde ölen kuzeni Eyüp’ün yanına defnedildi.

Mehmet Dağtekin "Ben yandım, hem de iki kez. Oğlum gitti, elimde büyüyen yeğenim gitti. Ailemizden hem dağda hem askerde olanlar vardır hâlâ. Cezaevinde KCK’dan tutuklu olanlar var. Bari onlar kurtulsun, yarın öbür gün birbirini öldürmesin. Bitsin artık bu savaş, kardeşi kardeşe öldürtmesinler. Biz yandık, başka ana babalar yanmasın. Başka da diyeceğim yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.