1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ölen Askerin Ailesine SALDIRDILAR
Ölen Askerin Ailesine SALDIRDILAR

Ölen Askerin Ailesine SALDIRDILAR

Askerliği sırasında disiplin koğuşunda hayatını kaybeden oğullarının acısını yaşayan Kantar ailesi, önceki gün 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

A+A-

Askerliği sırasında disiplin koğuşunda hayatını kaybeden oğullarının acısını yaşayan Kantar ailesi, önceki gün 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Askerlik yaptığı KKTC’deki birlikte bir arkadaşıyla tartıştığı gerekçesiyle ’DİSKO’ olarak adlandırılan disiplin koğuşuna konulan Uğur Kantar, gardiyan olarak görev yapan erler tarafından yapılan işkence sonucu fenalaşınca GATA’ya gönderilmişti. Yaklaşık 2,5 ay boyunca GATA’da tedavi gören Uğur Kantar, geçen salı yaşamını yitirmişti. Vatan gazetesinin haberine göre, oğullarının ölümüyle ilgili tartışmalar devam eden Kantar ailesi, önceki gün akşam saatlerinde 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

EVİNE GİRMEK İSTEDİLER
Başbakan Erdoğan’ın da evinin bulunduğu Üsküdar Emniyet Mahallesi’ndeki Uğur Kantar’ın baba evine önceki gece saat 23:30 sıralarında, 20 kişilik bıçaklı ve sopalı bir grup saldırdı. Saldırı öncesi taziye evinden çıkan Uğur’un dayısı, yengesi ve 80 yaşındaki dedesi eve girmeye çalışan gruba engel olmak istedi. Öfkeli kalabalık, Uğur’un yakınlarını sopalarla dövdü. Bu sırada dışarıdaki gürültüyü duyarak evden çıkan Uğur’un babası Aydın Kantar da saldırganlar tarafından dövüldü.

ŞİKÂYETÇİ OLDULAR
Saldırıya maruz kalan ve gittikleri Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde darp raporu alan aile, “Bize saldıran kişileri tanımıyorduk. Ama saldırı sırasında birçoğunun alkollü olduğunu fark ettik. 80 yaşındaki dedemiz Salim Güneytaş’ı dövdüler. Kendisi sabah saat 05.00’e kadar hastanede müşahede altında kaldı. Dayısı Hulusi Çatalbaş ve babası Aydın Kantar’ın da elmacık kemiğinde zedelenme var. Bununla ilgili darp raporu aldık. Ardından da polise giderek şikâyetçi olduk. Biz evladımızı kaybetmenin acısını yaşarken, böyle bir saldırıya maruz kalmamızı anlayamıyoruz. Saldırıyı gören komşular ise polise haber vermişler. Polis olay yerine geldiğinde saldırganların hapsi oradaydı ama polis gözaltına alma gereği bile görmedi. Onlar da elini kolunu sallayarak kaçtılar” iddiasında bulundu.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA
Polis ise saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen bir kişiyi gözaltına aldı. İfadesi alınan ve olayla ilgili bir bağının olmadığını öne süren bu kişi, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ettiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.