Ölçülü Köyünü HORTUM VURDU

Ölçülü Köyü'nü HORTUM VURDU

Kars merkeze bağlı Ölçülü Köyü'nde bugün öğlen saatlerinde meydana gelen hortum, 16 ev ile sağlık ocağının çatısını uçurdu.

A+A-

Kars merkeze bağlı Ölçülü Köyü’nde bugün öğlen saatlerinde meydana gelen hortum, 16 ev ile sağlık ocağının çatısını uçurdu.

Bölgede incelemede bulunan Kars Valisi Ahmet Kara, zararın devlet tarafından karşılanacağını söyleyerek, hortum insan hayatına zarar vermemesi ve hayvan teleflerine yol açmamasının sevindirici olduğunu belirtti.
Hortum nedeniyle 16 evle birlikte sağlık ocağının çatısı da zarar gördü. Elektrik tellerinin koptuğu hortumda köye elektrikte verilemiyor. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü köyde hasar tespit çalışmaları yaptı. Hortum felaketinin ardından köylüler, “Hava aniden bozdu ve birbiri ardına çatılar uçmaya başladı. Şaşırdık hortum bizi korkuttu” dediler. Hortum anında okulda olduklarını söyleyen çocuklarda hortumdan çok korktuklarını dile getirdiler.

Hortumun ardından Kars Valisi Ahmet Kara köyde incelemelerde bulundu. Vali Kara, “Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Zarar tespitleri yapılıp, gereken yardımlar yapılacaktır. Can kaybı olmadığına sevindik” dedi.
Bu arada Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de köyde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.