1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Şifreli YGS Sonuçları AÇIKLANDI
Öğretmen Okulları 165 YAŞINDA ...!

Öğretmen Okulları 165 YAŞINDA ...!

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle, Kars Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlama programı düzenlendi.

A+A-

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle, Kars Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlama programı düzenlendi.

KHA'nın haberinde, Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’ndaki programa Vali yardımcısı Ünal Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Okul Müdürü M. Kaan İlgar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü M. Kaan İlgar, güçlü bir devlet, müreffeh ve huzurlu bir geleceğin ancak çocukların ve gençlerin iyi eğitilmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

İlgar daha sonra şunları söyledi: “Bunu bilen ecdadımız öğretmenleri hep baş tacı yapmıştır. Bizim tarihimizdeki önemli zatların kendileri kadar hocaları da bilinir ve tanınır. Ancak bugünkü anlamda öğretmen yetiştiren ilk kurum, 16 Mart 1848 günü yani bundan 164 yıl evvel Darülmuallim adıyla kurulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı’mızca bugünün anısına 16 Mart, Öğretmen Okullarının kuruluşu olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle öğretmenliğin öneminin hatırlandığı, öğretmen adaylarının mesleki heyecanlarının tazelendiği, öğretmen yetiştirmede yeni yaklaşım ve anlayışların tartışmaya açıldığı önemli bir gün haline gelmiştir. Öğretmen okulları halkasının bir parçası olarak bizde ilk defa bugünü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Malumunuz olduğu üzere okulumun henüz ikinci yılı bu programın ilkini geçen yıl okulumuzda gerçekleştirmiştik. Bu yıl sizlerin huzuruna çıkalım istedik. Bu programlar öğrencilerimizin özgüven kazanmaları, topluluk önünde kendilerini ifade etmeleri açısından da olsa son derece önemli, mümkün olduğunca çok öğrencimizin görev almasını sağlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin yarıya yakını bu programda sizlerin huzuruna çıkacaklar. Ben hepsini kutluyorum.”

Konuşmanın ardından programa geçildi. Yaklaşık 2 saat süren programda slayt gösterimi, oratoryo, rap şarkıları, Teyo Emi skeci, İngilizce Türkçe Skeç, Veli toplantısı skeci, dans gösterisi ve İngilizce Türkçe şarkılar yer aldı.


Programın sonunda öğrenciler; Edebiyat Öğretmeni Gülçin Erdağı, İngilizce Öğretmeni Buğra Mazlum, Meslek dersi öğretmeni Gülşen Şahin, İngilizce öğretmeni Orhan Köksal ve Okul Müdürü M. Kaan İlgar’a programda verdikleri destek ve emekten dolayı teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.