Öğretmen Atamasında Değişiklik YOK!

Öğretmen Atamasında Değişiklik YOK!

Milli Eğitim Bakanlığı, Zorunlu bölge hizmetinin kaldırılacağı yönündeki haber, gerçeği yansıtmamaktadır.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Zorunlu bölge hizmetinin kaldırılacağı yönündeki haber, gerçeği yansıtmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı ’ndan (MEB), Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikle öğretmenlerin bölgeler arası zorunlu çalışma yükümlülüğünün ortadan kaldırılacağı iddiaları üzerine yapılan açıklamada, “Zorunlu bölge hizmetinin kaldırılacağı yönündeki haber, mevcut hukuksal düzenlemeler kapsamında gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

MEB ’den yapılan yazılı açıklamada, Yönetmelik ile “öğretmenlere meslek hayatlarında belirli bölgelerde, belirli sürelerde zorunlu çalışma yükümlülüğü getirildiği ve ilk zorunlu hizmet atamalarının 2013 yılında gerçekleştirilerek öğretmenlerin görevlendirileceği” hatırlatıldı. Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de, “Öğretmenlerin Bakanlıkça belirlenen hizmet bölge ve alanlarında, en az üç eğitim–öğretim yılı çalışmaları esastır” ifadesinin yer aldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Bu kapsamda, zorunlu bölge hizmetinin kaldırılacağı yönündeki haber, mevcut hukuksal düzenlemeler kapsamında gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlık kaynaklı olmayan ve söylentilere dayalı bu tür haberlere itibar edilmemesini, Bakanlığımızın açıklamalarının takip edilmesini bu vesileyle bir kez daha hatırlatırız.”

-“ULUSAL ÖĞRETMEN STRATEJİSİ”-

Açıklamada, basında “Tayin kalkıyor, öğretmen istediği okula gidecek” ve “Dersini çalışan öğretmene tercihe bağlı kariyer şansı” başlıklı haberlerde de MEB ’in öğretmenlerin rotasyonu (tayin) için köklü bir değişikliğe gittiğinin iddia edildiği belirtildi. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre, değişikliğin, “Ulusal Öğretmen Stratejisi çalışmasıyla ilişkilendirilerek yapılacağı”na dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte kamuoyunu da ciddi anlamda yanlış bilgilendirmektedir. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek gerekirse, ‘Ulusal Öğretmen Stratejisi’ , Türkiye ’de konuyla ilgili ilk kez yapılan Çalıştay’ın ardından hazırlanmaya başlamış olup, çalışma devam etmektedir. ‘Ulusal Öğretmen Stratejisi’ tamamlandıktan sonra Bakanlığımız tarafından doğrudan kamuoyuyla detaylı bir şekilde paylaşılacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.