1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kula’da İlk Dyned Uygulama Sınıfı Açıldı
Öğrenciyi Ezdi 15 Ay Sonra Tahliye OLDU

Öğrenciyi Ezdi 15 Ay Sonra Tahliye OLDU

Geçen yıl 16 yaşındaki Ömer Ersöz'ün ölümüne sebep olan minibüs şoförü 15 ay sonra tahliye oldu.

A+A-

Geçen yıl 16 yaşındaki Ömer Ersöz'ün ölümüne sebep olan minibüs şoförü 15 ay sonra tahliye oldu.

Üsküdar'da geçen yıl Ömer Ersöz'ün trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak açılan davada minibüs sürücüsü Nazım Gül, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Nazım Gül katıldı. Duruşmada, kazada ölen Ömer Ersöz'ün annesi Aylin, babası Murat ile avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada son sözleri sorulan Nazım Gül, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, ''İsteyerek yapmadım. İnsanları kurtarmaya çalıştım fakat başarılı olamadım. Her şeyi Allah'ın takdirine bırakıyorum'' dedi.

Gül'ün avukatı Ramazan Dinçsoy da müvekkilinin kazayı aracının freninin patlaması sonucu yaptığını savunarak, fren patlamasını önceden anlayamayacağı için beraatine karar verilmesini talep etti.

Ersöz çiftinin avukatı Yurdagül Dündar da sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, minibüs sürücüsü Nazım Gül'ün 11 Şubat 2010'da minibüsüyle Ömer Ersöz'e çarparak ölümüne, Eray Özmen ve Mustafa Eren'in basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaralanmasına sebebiyet verdiğini hatırlattı.

Heyet, sanık Gül'ü, kusur derecesinin yoğunluğu, suçun işleniş biçimi, yer ve zaman özelliklerini göz önünde bulundurularak, bilinçli taksirin de söz konusu olmadığını dikkate alarak 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, cezayı, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle altıda bir oranında indirerek 3 yıl 4 ay olarak öngördü. Sanığın tutuklu kaldığı süre de göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı.

Bu arada, duruşmadan sonra görüşlerini açıklayan Ömer Ersöz'ün babası Murat Ersöz, insan hayatının çok ucuz olduğunu ileri sürerek, ''Buna anlam veremiyorum. Kamu taşımacılığı yapıyorlar ancak onların gözünde insanlar 1,5-2 lira. Çok korkunç bir şey, çok büyük bir bedel ödedik, hayatımız boyunca da ödeyeceğiz'' dedi.

Ersöz, eşi Aylin Ersöz'ün oğlunun ölümünden çok etkilendiğini, çeşitli rahatsızlıklar geçirdiğini, bu kararla daha da kötü duruma geldiğini söyledi.

Tahliye kararı anne Aylin Ersöz'ün sinir krizi geçirmesine neden oldu.

Ersöz ailesi tahliye kararını temyiz etmeye hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.