1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars | Karla Karışık Yağmur ve Kar Bekleniyor
Öğrenciler Kan Bağışında BULUNDU

Öğrenciler Kan Bağışında BULUNDU

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla Sarıkamış Beden Eğitimi Yüksek Okulu (SABESYO) kantininde kan bağışı düzenlendi.

A+A-
Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla Sarıkamış Beden Eğitimi Yüksek Okulu (SABESYO) kantininde düzenlenen Kan Bağışı kampanyasına ilk destek, Sarıkamış Kızılay Şube Başkanlığı personeli Murat Karakoç’tan geldi.
Sarıkamış’ta 'Kızılay Haftası' etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay Derneği Sarıkamış Şubesi ile Kızılay Erzurum Kan Merkezi’nin birlikte organize ettikleri kan bağışı kampanyası, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (KAÜ SABESYO) kantininde başladı.
Kan bağışına SABESYO öğretmen ve öğrencileri yoğun ilgi gösterirken, Kızılay’ın ilk kan bağışçısı ise yine bir Kızılay çalışanı olan Sarıkamış Kızılay Şube Başkanlığı personeli Murat Karakoç oldu.
SABESYO 4. Sınıf öğrencileri Gazi Kala, Deniz Gezergün, Damla Hambay, Emrah Gündüz, İbrahim Sabuncu, Mehmet Keleş ve Mehmet Toprah tarafından, “Topluma Hizmet Dersi” çerçevesinde hazırlamış oldukları proje kapsamında Türk Kızılay’ına 60 ünite kan bağışında bulundular.
Öğrencilerin bu duyarlı davranışları karşısında duyarsız kalmayan, SABESYO öğretmenlerinden Okutman Kürşat Senger’de kan bağışında bulunarak öğrencilerinin göstermiş olduğu duyarlı davranışa destekte bulundu.
Kızılay Erzurum Kan Merkezi’nden gelen 1 doktor, 3 hemşire ve 1 sağlık memuru tarafından SABESYO kantininde gönüllü öğrenci ve KAÜ çalışanlarından kan alındı. Üniversite kantininde başlatılan kampanyaya öğrenciler ve KAÜ personeli yoğun ilgi gösterdi. Kan bağışında bulunan personel ve öğrencilere, Kızılay maden suyu ile bisküvi ikram edildi. Kan grubunu bilmeyen bazı öğrenciler de bu sayede kan gruplarını öğrenmiş oldular.
Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş, kampanyaya gösterilen yoğun ilgiden dolayı Üniversitesi öğrencilerine ve çalışanlarına teşekkür etti. Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, SABESYO’da kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirten Mir Hasan Taş, “Kızılay’a kan vermek hem insan sağlığı yönünden önemli hem de insanlarda sosyal sorumluluğu geliştirmektedir. Kan alıp vermenin felsefesi, insanın vücudundan fazla olanın, ihtiyacı olana verilmesidir. Kan vermenin bir hayat kurtaracağı bilinci ile hareket edilmeli” dedi.
Mir HasanTaş, “Kan bağışı ekiplerimiz tamamen steril, tek kullanımlık tıbbi ürün ve modern cihazlarla görev başındaki doktor önderliğinde kan almaktadırlar. Yaklaşık bir çay molası kadar geçen sürede bir hayat kurtarılmış olmaktadır. 18–65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, doktor tarafından yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin düzeyi uygun olan herkes 3 ayda 1 kez, yılda 4 kez kan bağışında bulunabilir” diye konuştu.
Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında SEBESYO kantininde öğrenciler tarafından 60 ünite kan bağışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.