1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman’da Korkutan Yangın
Öğrenci Sayısı 12 bin 790a ULAŞTI

Öğrenci Sayısı 12 bin 790'a ULAŞTI

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, üniversitelerinin öğrenci sayısının 4 bin yeni kayıtla birlikte 12 bin 790'a ulaştığını belirtti.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, üniversitelerinin öğrenci sayısının 4 bin yeni kayıtla birlikte 12 bin 790'a ulaştığını belirtti.

Kafkas Üniversitesi'nin hızla büyüdüğünü kaydeden Özcan, 10'u yabancı uyruklu toplam 534 akademik personelle eğitim hizmeti vereceklerini söyledi.

Prof. Dr. Sami Özcan, Kars’ta faaliyet gösteren ulusal ve yerel medya temsilcileri ve muhabirleriyle bir araya geldi. Özcan, 2011–2012 akademik yılı açılışı öncesindeki toplantıda üniversite hakkında bilgiler verdi.

Kafkas Üniversitesi bünyesinde 7 fakültenin olduğunu ve öğrenci sayısının 12 bin 790 ulaştığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Özcan, öğrencilerinin 4 binini yeni kayıtların oluşturduğunu açıkladı.

Hızla büyüyen Kafkas Üniversitesi'nin 1992 yılında 3837 Sayılı Yasa'yla kurulduğuna değinen Rektör Özcan, "Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana geçen 19 yıl içerisinde personel, öğrenci ve fiziki mekan açısından gelişmiş aynı zamanda, Kars ve çevre illerinin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine de önemli ölçüde katkılar sağlamıştır. Üniversitemize bağlı olarak Artvin, Ardahan ve Iğdır illerinde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının temel oluşturması sonucunda Artvin, Ardahan ve Iğdır illerinde 3 yeni Üniversite daha kurulmuştur." diye konuştu.

Özcan, üniversitelerinde eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin, 7 fakülte, 1 konservatuvar, 3 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 11 araştırma ve uygulama merkezinde sürdürüldüğünü kaydetti.

Üniversitede ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda 11 bin 572 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Özcan, "2011–2012 eğitim öğretim yılında ise ek yerleştirmeden gelecek öğrenciler hariç yaklaşık olarak 12 bin 790 öğrenci eğitim öğretim görecektir. Üniversitemizde 10’u sözleşmeli yabancı uyruklu, olmak üzere toplam 534 akademik personel, 33’ü daimi işçi olmak üzere 433 idari personel görev yapmaktadır. Akademik ve idari personel sayımız toplam 967'dir. Ayrıca 120 temizlik işçisi, 65 güvenlik personeli hizmet satın alınmak suretiyle çalıştırılmaktadır." şeklinde konuştu.

Kafkas Üniversitesi Rektörü, toplantının ardından gazetecilerle daha sık bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haber

KAÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 1 ay sonra hasta kabul edecek

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 200 Yataklı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Mitkat Kaya, hastanenin 1 ay sonra hasta kabul edeceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Rektör yardımcıları Prof. Dr Şahin Arslan, Prof. Dr Hidayet Metin Erdem, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Mitkat Kaya ve bazı idari personel ile birlikte Tıp Fakültesi Hastanesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatını basın mensuplarına gezdirerek bilgilendirdi.

Başhekimi Prof Dr. Mitkat Kaya, hastanenin temelinin 2008 yılında atıldığını. 1 Temmuz 2011 tarihi itibariyle de geçici kabulünün yapıldığını belirterek, “Şuanda iç alanlarda küçük değişiklikler yapılıyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde hasta kabul ederek faaliyete geçirilecektir.” dedi.

Başhekimi Prof Dr. Mitkat Kaya, daha sonra şu bilgileri verdi: “Hastane binası 3 mono bloktan oluşuyor. Poliklinik ve radyoloji ünitesi binası, başhekimlik, idari kat, ameliyathane, yoğun bakım, acil servis binası ve yataklı servisler olmak üzere 3 bloktan oluşuyor. Poliklinik binasının içinde tüm branşlara ait poliklinikler, laboratuarlar, görüntüleme, sistemleri, patoloji ünitesi, biyokimya ünitesi, mikrobiyoloji ünitesi mevcut haldedir. B blokta idari bölüm, yoğun bakım, ameliyathane, acil servis, her biri 5 hasta kapasiteli 5 adet yoğun bakım ünitemiz var. Yoğun bakım ünitemizin bir tanesi kardiyovasküler cerrahiye, bir tanesi de yeni doğan yoğun bakım olarak dizayn edildi. 8 tane birbirinden bağımsız son sistem ameliyathanemiz var. Ameliyathaneler 60’ar metrekare olup şuanda Türkiye standartlarının üzerinde bir ameliyathane salonudur. Merkezi sterilizasyon ünitemizin şuan inşaatına başlandı. Hiçbir el değmeden tüm cerrahi cihazların bir yerden girip diğer yerden çıkacak otomatik bir sisteme sahip. Patoloji ünitesi kurduk. Bu ünite bölgede ki en iyi sağlıklı kuruluş olan devlet hastanesinin 5 katı üst dizayna sahip bir ünitedir. Üniversitemizin en modern tesislerinden biriside radyoloji ünitesidir. Şu an mevcut radyoloji ünitemizde 16 ve 64 slayt iki adet tomografi makinesi, 1 adet tavandan monteli anjiyo ünitesi, mamografi cihazı, 2 adet en son teknolojiye sahip radyoloji ultrasonu, şuan tüm Türkiye’de 5 tane olan kardiyoloji eko cihazı mevcut.

200 yataklı yatan hasta ünitemiz var. Bir katta 4 tane servisimiz var. Büyük servis, küçük servis diye karşılıklıdır. Büyük serviste 18 yatak mevcut ve bunların 3 tanesi süit, 8 tanesi ikilidir. Küçük serviste ise 1 süit, 5 tane ikili odamız mevcut. Hasta odalarında hasta ve yanında ki refakatçinin en iyi şekilde konforunu sağlamaya çalıştık. Şuanda hastanemiz yoğun bakım ünitelerinde ki yatak sayılarını da eklersek 240 yatak kapasitesine çıkabiliyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.