1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CNN'den CNN Türk'e Soruşturma
Oda Seçimleri Mayıs Ayına ERTELENDİ

Oda Seçimleri Mayıs Ayına ERTELENDİ

Şubat ayında yapılacak oda seçimleri Bakanlar Kurulu kararıyla mayıs ayına ertelendi.

A+A-

Şubat ayında yapılacak oda seçimleri Bakanlar Kurulu kararıyla mayıs ayına ertelendi.

Oda ve borsa seçimleri sürecinde flaş bir gelişme yaşandı, Önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na oda ve borsa seçimlerinin bir süre ertelenmesi talebinde bulundu. TOBB'dan bu konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ''Yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin Birliğimize yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesini teminen, ilgili Bakanlığımız Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi talebinde bulunulmuştur'' ifadelerine yer verildi.

MAYIS AYINA ERTELENDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada TOBB seçimine ilişkin, toplantıda bir kararnamenin kabul edildiğini belirterek ''Birinci kademe seçimlerini Mayıs ayında, genel kurul seçimlerini de Ağustos ayına ertelenmesi konusunda bir Bakanlar Kurulu kararı kabul edildi ve Resmi Gazete'ye yayımlanmak üzere gönderildi. Yani Türkiye'de bu işi takip eden önemli bir kesim var, onlar bilmelidirler ki odalar borsalar birliği seçimlerinin Şubat ayının başında başlaması planlanan takvimi Mayıs ayına genel başkanlık ve diğer organların seçimi ise Ağustos ayına ertelenmiş oldu'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.