1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fon Davası | Seçil Erzan 'Herkes Yer İçer, Hesabı Seçil Öder'
O Madenciler İşsiz KALDI

O Madenciler İşsiz KALDI

Manisa’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yılbaşında ziyaret ederek, yeni yıla birlikte girdiği madenciler işsiz kaldı.

A+A-
Manisa’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yılbaşında ziyaret ederek, yeni yıla birlikte girdiği madenciler işsiz kaldı.
 
Ege Linyitleri İşletmesi'nden aldığı lisansla 2004 yılından bu yana Darkale Maden Ocağı'nda üretim faaliyetini sürdüren Uyar Madencilik'in İdare Müdürü Hakan Sevinç, ürettikleri 450-500 bin ton kömürü termik santrallerde kullanılmak üzere Türkiye Kömür İşletmesi'ne sattıklarını belirtti.
 
TKİ'nin 2 yılda bir alım sözleşmesi yaptığını, 31.12.2010'da biten sözleşmenin yenilenmesi için şirket yöneticilerinin TKİ ile görüşme yaptığını kaydeden Sevinç, ''Ancak görüşmeler sonuçsuz kaldı. Sözleşme yenilenmedi. Maden bölgesinde stok alanımız olmadığı için üretimi durdurmak zorunda kaldık. 750 işçiye ücretsiz izin verdik. Sözleşme yenilenmezse maden kapanmak durumunda kalacak'' dedi.
 
Sözleşmenin yenilenmemesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yılbaşı gecesi yaptığı ziyaretin bir etkisi olup olmadığı yönündeki soru üzerine Sevinç, ''Bu durumun Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyaretle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Kömür alım fiyatıyla ilgili bir anlaşmazlık söz konusu olabilir'' dedi.
 
Sevinç, maden ocağının Ege Linyit İşletmesi'nin denetiminde çalıştığını, çalışma koşulları ve iş güvenliği açısından bir sıkıntısının olmadığını belirterek, ''Ücretsiz izne ayrılan işçilerimiz kaygıyla Ankara'dan gelecek haberi bekliyor. Kışı ortasında işsiz kalmak kötü bir durum ama yapacak bir şeyimiz yok'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.