1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manisa'da Aile Dehşeti
O Fotoğraf Kandilde mi ÇEKİLDİ?

O Fotoğraf Kandil'de mi ÇEKİLDİ?

Kandil'de çekildiğini iddia edilen İrfan Dündar'a ait fotoğrafın Hakkari'de bir piknik sırasında çekildiği ortaya çıktı.

A+A-

Kandil’de çekildiğini iddia edilen İrfan Dündar’a ait fotoğrafın Hakkari’de bir piknik sırasında çekildiği ortaya çıktı.

Birçok gazete polisin servis ettiği Av. İrfan Dündar’la ilgili fotoğrafı hiçbir araştırma yapmadan ve tüm basın ahlak kurallarını çiğneyerek, “Avukat talimde”, “Avukatın Kandil pozu” gibi başlıklarla yayınlamıştı. Dündar’ın avukatı Özcan Kılıç, müvekkili hakkında yer alan haberleri yalanladı.

Kılıç, söz konusu gazetelere gönderdiği tekzip metninde, haberde ele geçirildiği iddia edilen fotoğrafın Dündar’ın üniversite öğrencisi olduğu 1992 yılı yazında Hakkari’de ziyaret ettiği okul arkadaşı Kadir Adıyaman’ın ailesine ait ruhsatlı bir silah olup, ailecek beraber çıktıkları piknikte çekilmiş bir hatıra fotoğrafı olduğunu bildirdi. Fotoğrafta Dündar’ın giymiş olduğu beyaz kısa kollu gömlek, beyaz pantolon ve piknik çantası dikkate alındığında söz konusu kıyafetlerin herhangi bir örgütün üniforması veya eğitim kamp kıyafeti olmadığının aşikar olduğuna dikkat çeken Av. Kılıç, ayrıca, haberde adı geçen İrfan Dündar’ın kız kardeşi Nesrin Dündar’ın arama merasimi sırasında evde olup hakkında herhangi soruşturma işlemi tesis edilmediğini ve kendisinin iddia edildiği gibi Kandil’de olmayıp İstanbul’da çalıştığını ifade etti.

Kılıç, haberlerde iddia edildiği gibi ne sözkonusu fotoğraf ne de suça konu eşyaya el konulmadığını vurgulayarak, şu görüşleri dile getirdi:

“Sonuç itibarıyla, arkadaşı ile ailecek gidilen piknikte çekilmiş olan ve arkadaşı Kadir Adıyaman’ın da halen memleketi Hakkari’de yaşadığı ve çalıştığı dikkate alındığında, gerçek olmayan haberiniz nedeniyle, müvekkil yıpratılmış ve mağdur edilmiş durumdadır. Hakkında gizlilik kararı bulunan bir soruşturmaya yönelik bu haberiniz hakkında yasal haklarımızı saklı tutmaktayız. Bu nedenlerle haberinizin yarattığı olumsuzluğun giderilmesi için bu cevap ve düzeltme metnin yayınlanması gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Kılıç, tekzip metniyle birlikte aynı ortamdan çekilmiş başka aile fotoğraflarını da ek olarak basın kuruluşlarına gönderdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.