1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Haluk Koç'tan Taziye Ziyareti
Numan Kurtulmuş Karsa GELDİ

Numan Kurtulmuş Kars'a GELDİ

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Kars'a geldi.

A+A-

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, birtakım ziyaret ve konferanslar vermek üzere Kars’a geldi.

Kars Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda ‘Yeni Türkiye, Yeni Siyaset için Yeni Anayasa’ konulu panelde partililere seslenen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Doğu Anadolu’nun birçok yerinde toprağın altından cesetler, kemikler çıktığını söyledi.

Kurtulmuş, “Türkiye’de uzunca bir süredir anayasa meselesi konuşuluyor. Anayasa belki önümüzdeki süreçte biraz daha tartışılacak, konuşulacak. Biz bu anayasaya geçmek istiyoruz. Bu anayasa sadece laf olsun, bir anayasa değişikliği olsun için yapılması gereken bir anayasa değişikliği değildir. Olmamamalıdır. Böyle olacaksa zaten böyle bir anayasa değişikliğini hiç yapmayalım. Bizim istediğimiz sadece bir anayasa değişikliği değil, Türkiye’nin istediği, Türkiye’nin ihtiyacı, bu halkın, bu toplumun ihtiyacı birtakım laf olsun dostlar alışverişte görsün tabirinden değişiklikler değil, Yeni Türkiye’yi kuracak olan topyekün Türkiye’de yeni bir siyasal dönemi başlatacak olan bir anayasa değişikliğidir” diye konuştu.

Türkiye’nin 62 yıllık çok partili siyasi hayatında 5 kez askeri müdahalede bulunulduğunu belirten Prof. Dr. Kurtulmuş, “Eski Türkiye niçin bu memlekete eski Türkiye’nin siyasal yapısı, eski Türkiye’nin anayasası niçin bu memlekete dar geliyor. Bunun üzerinde durmamız lazım. Eski Türkiye’den kastımız şu; baktığımız zaman Türkiye’de 62 yıllık çok partili siyasi hayatımız var. Bu çok partili siyasi hayatımız 1950’den 2012’ye kadar bu 62 yıllık süre içerisinde Türkiye’de 5 defa askeri müdahale var. 27 Mayıs’ta başlayan 27 Nisan’a kadar gelen askeri müdahaleler var. Yani dünyanın hiçbir ülkesinde devletin milletin önüne koymuş olduğu seçim sandıklarından korkarak devlet adına birtakım memurların böylesine müdahil olduğu bir başka ülke yoktur. Dolayısıyla eski Türkiye’nin önce bu yapısından kurtulması lazım” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bir sürü faili meçhul cinayeti olduğunun altını çizen HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Fırat’ın doğusundan bu topraklarda özellikle Doğu Anadolu’da 10 binin üzerinde faili meçhul cinayet var. Halen kazdığınız zaman Doğu Anadolu’nun birçok yerinde toprağın altından cesetler, kemikler çıkıyor. İnsanların saçları eski elbiseler çıkıyor. Eski Türkiye’de ne var? Birtakım şaibeli ölümler var. Muhsin Yazıcıoğlu’ndan, Recep Yazıcıoğlu’ndan, Bedri İncetahtacı’ya kadar. Rahmetli Aydın Menderes’ten Turgut Özal’a kadar birçok şaibeli ölümler var. Eski Türkiye’ye baktığınızda ne var? Failleri belki yakalanmış, ama gerçek azmettiricileri ortada görünmeyen bir takım cinayetler var. Uğur Mumcu cinayetinden Hırant Dink cinayetine kadar, Eski Türkiye’de ne var? Bu memleketin çocuklarını Kürt’tür, Türk’tür, Alevi'dir, Sünni’dir, sağcıdır, solcudur diye bir takım toplumsal olaylarda birbirine kırdırmak var. Sivas olayları gibi Maraş olayları gibi, Malatya olayları gibi, Çorum olayları gibi Gazi olayları gibi karanlık noktalar var. İşte Türkiye’nin, bu eski Türkiye’den kurtulmak mecburiyeti var. Bu millet artık bunu istiyor. Bu karanlık odalardan bu millet bir daha çekmek istemiyor. Ve ayrıca bu millet ikide bir dönüp 1957, 1960’ın 27 Mayıs’ında ne olmuştu? 1997’nin 27-28 Şubat’ın da ne olmuştu. Artık ikide bir geçmişle karşılaşmak istemiyor. Onun için bu salonda bulunan genç kardeşlerimiz için söylüyorum Türkiye’nin geleceği için önce Türkiye’nin geçmişine sağlam bir şekilde geçmişine güvenli bir şekilde yaslana bilmesi lazım. Eski Türkiye’nin pis, pasaklı, karanlık bütün noktalarından kurtulması lazım. Bunun ilk adımı da Türkiye’de yeni bir anayasadır. Bu millette toplumsal barışı sağlayacak olan yeni bir anayasadır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.