1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Turkcell, Şipşarj’ı Geliştirdi
Nor Radyo Üç Yaşını KUTLUYOR

'Nor Radyo' Üç Yaşını KUTLUYOR

İnternet üzerinden 24 saat yayın yapan Nor Radyo, yayın hayatında üçüncü yılını kutluyor.

A+A-

Nor Radyo, üç yıldır internet üzerinden yayın yapıyor. Dokuz dilde yayın yapan ve dünya çapında dinlenen Nor Radyo, toplumun ötekileştirilen tüm kesimlerine ulaşmayı hedefliyor.

17 Ocak 2009'da yayın hayatına başlayan ve internet üzerinden 24 saat yayın yapan Nor Radyo, yayın hayatında üçüncü yılını kutluyor.

Yayın Yönetmeni Sayat Tek, bianet'e yedi dille yayın hayatına başlayan Nor Radyo'nun dokuz dilde yayın hayatına devam edeceğini anlatıyor.

Nor Radyo'da Ermenice, Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra Rumca, Zazaca, Hemşince, Lazca, Adiğece ve Çeçence de yayın yapılıyor.

İnternet sayesinde tüm dünyaya

Ermenice Nor Radyo, Türkçe'de "Yeni Radyo" anlamına geliyor. Sayat Tek, Nor Radyo'yu Ermeniler kurduğunu, ama radyonun sadece Ermenilere hitap etmediğini söylüyor.

"Türkiye'deki Ermeniler gibi ayrımcılığa ve asimilasyona maruz kalan tüm ezilenlerin, etnik grupların, mezhepsel, dinsel ve cinsel yönelimlerin, sınıfların bir şekilde sesi olmaya çalışıyoruz."

Sayat Tek, çok sesli yayıncılık yapmaya çalışan Nor Radyo'nun Türkiye'de asimilasyon politikalarıyla unutulmaya yüz tutan anadilleri bir nebze de olsa hatırlatabildiği görüşünde.

Radyo nternetten yayın yaptığı için sadece İstanbul ve Türkiye içinde sıkışıp kalmıyor, dünyaya uzanıyor, yayılıyor.

"Daha fazla dilde yayın yaparak daha genis kitlelelre ulaşmak istiyoruz. Sadece dinleyici olarak değil programcı olarak da dünya çapında bize destek sağlanıyor. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olduğu ve program yapmak için bilgisayar, kulaklık ve mikrofon yeterli olduğu için pek çok insan kendi anadilinde yayın yapabiliyor."

Çok sesli ve alternatif yayıncılık

Nor Radyo yayın hayatına herne kadar üç dört kişiyle başladırlar ama şimdi 45-50 kişilik bir kadro alternatif müziklerin yanı sıra, kültür-sanat, edebiyat, toplumsal cinsiyet, ekoloji ve siyaset programları yapıyor. Haber de var elbette.

Tek, çok sesli ve alternatif yayıncılık yapmak için çaba sarf ettiklerini, geride kalan üç yıl boyunca ötekileştirilen, yok sayılan, hor görülen pek çok kesimin sesi olmayı başardıklarını söylüyor.

* Nor Radyo'yu dinlemek için tıklayınız.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum