1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. CHP 'Digor/Dağpınar, Sarıkamış ve Susuz' Adaylarını Belirledi
Newroza Katılan 13 kişi TUTUKLANDI

Newroz'a Katılan 13 kişi TUTUKLANDI

Iğdır'daki Newroz kutlamalarında çıkan olaylarda gözaltına alınan 25 kişiden 13'ü tutuklandı.

A+A-

Iğdır'daki Newroz kutlamalarında çıkan olaylarda gözaltına alınan 25 kişiden 13'ü tutuklandı.

20 Mart'ta düzenlenen Newroz kutlamasında polise taş attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişiden 18'i, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkanlardan 13'ü tutuklandı, 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Öncesi

4 İlde Newroz Operasyonu, 29 GÖZALTI

Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl ve Iğdır’da düzenlenen ev baskınlarında 29 kişi gözaltına alındı. 

Dicle, Ergani, Viranşehir, Karlıova ve Iğdır’da düzenlenen ev baskınlarında sabah erken saatlerde çok sayıda BDP'linin evlerine özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. Gizlilik kararı nedeniyle hangi dava kapsamında gerçekleştiği belirtilmese de, gözaltıların KCK davası kapsamında yapıldığı tahmin ediliyor.

ANF'nin haberine göre, Diyarbakır Dicle'de BDP üyesi üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Ömer Akdağ'ın evine gelen özel harekat timlerinin eve ateş açtığı, ardından eve baskın düzenlediği belirtilirken, şans eseri yaralanan olmadığı öğrenildi.

Ergani ve Viranşehir'de de baskın
Ergani İlçesi'nde de aralarında Ergani Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yergin ile çok sayıda BDP'linin evine de baskın düzenlendi. Sabah erken saatlerde düzenlenen baskınlarda BDP eski İlçe Başkanı Mehmet Duman ile beş kişi gözaltına alındı. Viranşehir'de de dört kişi gözaltına alındı. Baskınların Newroz kutlamalarına yönelik olduğu iddia ediliyor.

Helikopter ve tanklarla köyü bastılar
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Alpiran Köyü'nde sabah saatlerinde askerler tarafından dört helikopter ve tanklar eşliğinde baskın düzenlendi. Panzer ve otobüslerle de askerlerin taşındığı baskın sonucunda beş kişi gözaltına alındı. Baskına ilişkin bilgi veren BDP İlçe Yöneticisi Yavuz Tiryaki, askerlere operasyonun sebebini sorduklarını ve "Şikayet üzerine geldik" yanıtını aldıklarını ifade etti. Baskın yapan askerlerin Bingöl merkezde görev yapan askerler olduğunu dile getiren Tiryaki, askerlerin köydeki aramalarının devam ettiğini dile getirdi.

Iğdır'da 12 gözaltı
Baskın ve gözaltı terörünün bir diğer adresi ise Iğdır oldu. Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler sabah erken saatlerde ev baskınları düzenledi. Evlerin didik didik arandığı baskınlardan sonra aralarında BDP İl Başkanı Salih Tikiz, BDP Merkez İlçe Başkanı Behçet Ateş, il yöneticileri İsa Yıldırım, Mehmet Rahim Tekgör, Ekrem Ukçu, İbrahim Kaya ile isimleri öğrenilmeyen 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 12 kişi de İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.