1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bbp Heyeti Mahmudiye'de
Newroz Planlandığı Gibi KUTLANACAK!

Newroz Planlandığı Gibi KUTLANACAK!

Barış ve Demokrasi Partisi, Newroz'un tüm Türkiye'de daha önce planlandığı gibi kutlanacağını duyurdu.

A+A-

İçişleri Bakanlığı'nın "Newroz 21 Mart'ta kutlanacak" genelgesinin ardından karar veren Barış ve Demokrasi Partisi, Newroz'un tüm Türkiye'de daha önce planlandığı gibi kutlanacağını duyurdu.

ANF'nin haberine göre, BDP Eş başkanı Gültan Kışanak ve beraberindeki milletvekilleri, BDP İstanbul il binasında basın toplantısı düzenledi. Tüm halkı yarın Kazlıçeşme'ye çağıran Kışanak, "Söz verdiğimiz şekilde bayramımızı Kazlıçeşme'de kutlayacağız" dedi.

Newroz’un tarihsel geçmişini hatırlatan Kışanak, "AKP hükümeti yoktu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yoktu. Ama halklar vardı. Halklar, geleneği yarattılar. Büyük bir coşku ve görsellik içinde, özgürlük arayışı içinde kutladılar. Bundan sonra da böyle olacak" şeklinde konuştu.

"Newroz yasaklara sığmaz" diyen Kışanak, "Newroz sınırlanamayacak kadar büyük, güçlü ve kutsal bir gündür, halkın bayramıdır" diye konuştu.

Kışanak şöyle geçti: "Partimiz halkın taleplerinin gerçekleşmesi, daha düzenli yapılabilmesi için organizasyon görevini üstlenmişti. Hükümet belki bizim organizasyon görevimizi engelleyebilir ama asla ve asla Newroz’u yasaklayamaz. Her yerde halkımız meydanları dolduracak, moral, motivasyon ve sevinçle kutlayacak."

Yarın Kazlıçeşme'de olacaklarını duyuran Kışanak, "Halkımızı en güzel ulusal kıyafetleri, zılgıtlarıyla Kazlıçeşme'ye çağırıyoruz. Newroz’un coşkusunu ve moralini doyasıya yaşayacağız" diye konuştu.

2012 Newrozu’yla tarih yazılacağını belirten Kışanak, "Halkımızı, en görkemli ve coşkulu hali ile Newroz’a ve newrozlaşmaya davet ediyoruz" dedi.

BDP Eş Başkanı hükümete de çağrıda bulunarak, "Bırakın halkımız bayramını kutlasın" diye belirtti.

Kışanak şöyle konuştu: "AKP hükümetinin talimatı olmazsa, İçişleri Bakanı kışkırtmazsa, polis müdahale etmezse, hiç bir gerginlik yaşanmaz ve halkımızı bayramını kutlar. Umuyorum ki hükümet, sağduyulu davranır, halkın iradesine, bayramına el uzatma cüreti göstermez. Halkın bayramını coşku içinde kutlamasının koşullarını yaratır. Demokratik bir iktidarın yapması gereken budur."

Kışanak, Kürt halkının dışında tüm emekçileri, kadınları, ezilenleri, yarın Kazlıçeşme'deki kutlamalara davet etti, "Özgürlük türkülerini söyleyelim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.