1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'a Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Yapılıyor
Newroz - Nevroz - Nevruz Kutlu Olsun

Newroz - Nevroz - Nevruz Kutlu Olsun

Newroz Piroz be! Nevruz Kutlu Olsun!

A+A-

Cejna Newroz Piroz be!

Nevroz / Nevruz Bayramı Kutlu Olsun!

PolitiKars.com ve KarsHaberleri.com

Kars'ta Newroz coşkusu devam ediyor.. Kağızman, Sarıkamış ve Digor Dağpınar'daki kutlamalarda binlerce kişi Newroz kutlamaları için alanları doldurdu.

KAĞIZMAN

Kars'ın Kağızman İlçesi’nde gerçekleşen kutlamaya 5 bine aşkın kişi katıldı. "Newroz Piroz be" pankartının asıldığı kutlamada PKK ve HPG lehine sloganlar atıldı. Kadınların yöresel kıyafetleri ile renk kattığı kutlamada konuşan

BDP Kağızman İlçe Başkanı Lütfü Işık, AKP hükümetinin Kürtler üzerinde yok etme politikasından derhal vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Konuşmanın ardında kitle Koma Ararat'ın söylediği şarkılar ile eğlendi.

DAĞPINAR

Kars'ın Dağpınar Beldesi'nde yapılan kutlama, köylerden ve belde sakinlerinin katılımı ile Belediye Kültür Merkezi önünde yapıldı. Sarı kırmızı sarı renklerle "Newroz pîroz be" yazısının asıldığı alanda kutlama, ilk defa giyilen yöresel elbiselerle çekilen halaylarla Newroz kutlandı. Alanda yakılan Newroz ateşinin yakılması ile başlayan kutlamada kitle Grup Zozan ve yerel sanatçılardan Yakup ve Zeynep'in söylediği parçalar eşliğinde halaylar çekti.

SARIKAMIŞ

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Newroz ateşi ilk kez yakıldı. Cezaevi yanında yapılan kutlamaya Sarıkamışlıların yanında köylerden Newroz heyecanı yaşamak isteyen yüzlerce kişi de alana akın etti. Herkesin yöresel kıyafetleri ile katıldığı kutlama, çevre ilçelerden takviye yapılan yüzlerce çevik kuvvet ekibinin gölgesinde gerçekleşti. Polis tarafından adeta abluka altına alınan alanda, kutlama mesajının verilmesine engel olamadı. Alanda, "Biji Newroz", "Biji biratiya gelan" pankartı açılırken, alan, sarı, kırmızı ve yeşil renklerle süslendi. Newroz ateşinin yakılmasından sonra çeşitli konuşmalar yapıldı. Kutlama Koma Serhildan, ve yerel sanatçılar Turgut Alkan ve Yavuz Özdemir'in müzik dinletisiyle sona erdi.

KARS

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle Newroz kutlandı. Cumhuriyet meydanındaki etkinlikte, Kürtçe şarkılar söylendi halaylar çekildi, ateşin üzerinden atlandı. BDP İl Başkanı İdris Ağbaba burada yaptığı açıklamada, Newroz'un Ortadoğu halkları tarafından yeni bir günün ve baharın habercisi olarak kutlandığını ifade etti. Programa eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.